Venčanice

Bele venčanice -Vodeći trend u bridal svetu

Bele venčanice

Bele venčanice su vodeće u bridal svetu.

Pri pomisli na venčanje devojkama je prva asocijacija venčanica. Kao najvažnija haljina u životu ona ima zadatak ne samo da savršeno pristaje vašoj figuri, već i da predstavi vaš stil i karakter. Imajući ovo u vidu ne čudi što je pronalaženje savršene venčanice najvažniji zadatak svake mlade.

Da li su bolje venčanice A kroja ili princeza? Možda, ipak, zavodljivi kroj venčanice sirena stila? Da li izabrati trendi model venčanice za leto 2023. ili je bolje prepustiti se vanvremenskoj eleganciji venčanica koje nikad ne izlaze iz mode? Samo su neka od pitanja sa kojima se suočavaju buduće neveste.

Bele venčanice

Međutim, nemojte zaboraviti da pored stila važnu ulogu ima i boja venčanice. Iako danas svadbene haljine dolaze u najraznovrsnijim bojama, bela je i dalje je najtraženija.

Istorija bele venčanice

Gledajući bridal istoriju, možda ćete se iznenaditi kada saznate da bela nije uvek bila boja za svadbenu haljinu. Verovali ili ne, bele venčanice su ušle u modu tek sredinom 19. veka, da bi početkom narednog stekle popularnost koju su zadržale do današanjih dana.

U davna vremena bele haljine su smatrane nepraktičnim. Ne samo da su se brzo prljale, već ni finansijski nisu bile isplative, jer nije bilo mudro da devojke kupe haljinu koju će samo jednom obući. Zbog toga je većina nosila najlepšu haljinu koju je imala na dan venčanja.

Ova tradicije je izmenjena 1840. godine venčanjem kraljice Viktorije i princa Alberta. Naime, tadašnja engleska kraljica odlučila je da na svom venčanju nosi venčanicu od bele čipke. Umesto raskošne krune na glavi je imala venac od cveća. Kako je ovo bilo jedno od prvih „venčanja slavnih“, koje je medijski propraćeno, slike kraljice Viktorije obišle su svet, te je i njena bela venčanica vrlo brzo postala glavni trend među nevestama.

Simbolika bele venčanice

Prvobitno je nošenje bele venčanice označavalo bogatstva i status. Jedino su neveste iz bogatih porodica mogle da nose belu svilenu haljinu, jer su se venčavale na elegantnim mestima do kojih nije dopirala prljavština sa ulica i iz industrijskih postrojenja.

Bele venčanice

Početkom 20. veka bela venčanica je postala simbol dobrote i nevinosti, te su je devojke birale kako bi pokazale da ulaze čiste i nevine u brak. Uprkos tome što više ne predstavljaju društveni status, bogatstvo, pa ni nevinost, tradicionalne bele svadbene haljine su i dalje popularan izbor za moderne neveste. Razlog tome se krije u savršenstvu bele boje, koja svojim jedinstvenim sjajem na najlepši način označava važnu prekretnicu u životu.

Nijanse bele boje

Da li ste znale da postoji spektar bele boje? Među njima su sjajna bela i prirodna bela dve najpopularnije nijanse. Samim tim i najčešći izbor za venčanice.

Bele venčanice

Sjajno belu boju karakteriše oštra nijansa koja pruža specifični ledeni sjaj. Najbolje pristaje svili, taftu i mešavini poliestera. S obzirom da stvara dramatični efekat ove venčanice rado biraju dame koje vole da budu u centru pažnje. Ipak, tokom nošenja moraju biti obazrive, jer sjajno bela ima tendenciju da pokupi boje iz okruženja, dok na kameri može da postane svetloplava.

Prirodno bela boja predstavlja najbeliju nijansu koju prirodna vlakna mogu da postignu. Naziva se i „dijamantska bela“ ili „svilena bela“ i dolazi između sjajno bele i boje slonovače, pružajući savršeni balans ledenom sjaju i toplom tonu.

Bele venčanice

Venčanice u ovoj nijansi odgovaraju svakoj boji kože i što je najvažnije savršeno izgledaju kako u prirodi, tako i na fotografijama.

Bele venčanice čuvenih bridal kuća čekaju vas u salonu venčanica Dar.