Uncategorized

Pronalaženje savršene venčanice – Naš mali vodič

Pronalaženje savršene venčanice

Pronalaženje savršene venčanice je jedan od najvažnijih zadataka za buduće neveste.

Bez obzira da li već dugi niz godina znate kako treba da izgleda vaša venčanica iz snova ili još uvek niste odlučile kakvu biste haljinu želele da ponesete za veliki dan, jedno je zajedničko – izbor je uzbudljiv, ali i zastrašujuć.

Sigurni smo da mnoge devojke nikada ranije nisu probale venčanicu u salonu, pa čak ni birale tako skupoceni komad garderobe, te ne čudi što osećaju pritisak kada treba da donosu odluku. Dodatni problem stvaraju i potpuno novi modni termini. A-kroj, balon rukavi, baskijski struk, watteau šlep, organza, chantilly čipka – samo su neki od pojmova koje morate da savladate u kratkom roku kako biste imale neophodno znanje kada krenete u potragu za svadbenom haljinom.

Pronalaženje savršene venčanice

Da bi pronalaženje savršene venčanice bilo zabavno i lako salon venčanica Dar je pripremio mali vodič.

Kako izabrati venčanicu? Započnite na vreme potragu

Vreme igra ključnu ulogu za pronalaženje savršene venčanice. Imajte u vidu da ne postoji sezona venčanja. Ona se odvijaju tokom čitave godine, pa čak i radnim danima. Ma koliko saloni imali bogatu ponudu venčanica za iznajmljivanje možete doći u situaciju da je haljina kakvu želite već rezervisana. Morate uzeti u obzir i vreme za eventualne prepravke kako bi izabrana haljina savršeno odgovarala vašoj figuri.

Pronalaženje savršene venčanice

Ukoliko ste odlučile da sašijete venčanicu treba da znate da je prosečno vreme za izradu dizajna, kroja i završnih izmena oko 4 meseca. Zato stručnjaci savetuju da čim na vašoj ruci zasija verenički prsten započnete potragu.

Najpre obavite pretragu u bridal magazinima i na društvenim mrežama i sajtovima koji se bave ovom temom. Na taj način otkrićete koji su najpopularniji stilovi venčanica, koji je materijal idealan za ove luksuzne kreacije, kao i aktuelne trendove. Ujedno, prelepe slike mogu vam poslužiti kao inspiracija za vašu svadbenu haljinu.

Pronalaženje savršene venčanice prema lokaciji

Mesto za venčanje, kao i datum, takođe, imaju uticaj pri donošenju odluke o izboru venčanice. Da li maštate o venčanju na plaži? U tom slučaju raskošne venčanice princeza kroja i modeli sa dugim šlepovima nisu idealni izbor. Ne samo da će vam otežati kretanje po plaži, već će se na dnu haljine vrlo brzo pojaviti trag žućkaste prašine od peska.

Pronalaženje savršene venčanice

Ukoliko planirate i crkveno venčanje treba da izbegavate ultra kratke slip haljine i venčanice sa dubokim dekolteom. Njih možete poneti kao drugi izbor za slavlje koje sledi. Dok za velika venčanja u svečanim salama minimalističke venčanice ostavite po strani. Umesto njih birajte bogato ukrašene krojeve.

Vodite računa i o vremenskim prilikama. Iako je većina tkanina pogodna za slavlja tokom cele godine, neke su, poput lana i organze, prikladnije za toplo vreme, a somot i brokat najbolje je ostaviti za zimu.

Pronađite savršenu venčanicu prema svojim merama

Tokom godina otkrile ste koji kroj haljine odgovara figuri vašeg tela. Međutim, morate znati da venčanice često dolaze u manjim veličinama od konfekcijske odeće. Što znači da ako kupujete 36 garaderobu, možda će vam trebati venčanica veličine 40.

Pronalaženje savršene venčanice

Nepoznavanje razlike u veličinama mnoge buduće neveste obeshrabruje u potrazi, a pojedine su spremne da izaberu svoju konfekcijsku veličinu, bez obzira što im ne odgovara. Posledice takvog izbora su nabori i šavovi koji se urezuju u telo, narušavajući lepotu wedding look-a.

Drage dame, ako se spremate da izgovorite sudbonosno „Da“ ove godine, posetite salon venčanica Dar, jer vas u njemu čekaju najnovije kolekcije svetski poznatih brendova.