Venčanice

Haljine za venčanje – Mali vodič za odabir one prave!

Haljine za venčanje

Haljine za venčanje ulepšaće najvažniji događaj u vašem životu.

Venčanje je najdivnija bajka koja označava početak novog poglavlja u ljubavnoj priči. Dan u kome treba da uživate i da ga se sa radošću sećate i mnogo godina kasnije. Ujedno, to je velika proslava koja zahteva detaljnu pripremu. Svakako, glavnu pažnju budućih mlada zaokuplja pronalaženje savršene venčanice.

Izbor haljine za venčanje nije nimalo lak. Morate da donesete niz odluka, uključujući ne samo kroj, već i stil venčanice koju želite da ponesete. Ne treba zaboraviti ni materijal, jer on igra važnu ulogu u celokupnom izgledu kreacije. Naime, različite haljine zahtevaju različite materijale. Tako, na primer, modeli koji slobodno padaju, prateći liniju tela izrađeni su, obično, od laganih, prozračnih tkanina, često sa naborima. Za razliku od njih, venčanice A kroja ili princeza imaju strukturisanu formu u donjem delu, te moraju biti napravljene od čvrstih tkanina koje će držati oblik.

Bez obzira da li ste odlučile da rentirate venčanicu ili da je sašijte po meri, morate znati koji materijal najbolje pristaje stilu haljine za venčanje, ali i vašem telu, pa i temi venčanja.

Svila

Nijedan drugi materijal za venčanice ne može se uporediti sa svilom. Jedinstvena, nežna, a opet moćna – ova tkanina unosi dašak glamura i u najsvedenije haljine za venčanje. Ujedno, pruža nestvarni osećaj pod prstima, te ne čudi što nosi epitet najluksuznijeg materijala.

Haljine za venčanje

Osim zadivljujućeg efekta, svilene venčanice su udobne. Zahvaljujući laganoj, prozračnoj teksturi i najdeblje vrste svile omogućavaju koži da diše. Zato je pogodna za svako godišnje doba. Dok čvrsta forma obezbeđuje savršenu strukturu kreacije, te je svila najbolja za modele raskošnog dizajna sa širokim suknjama, kao i predimenzioniranim detaljima.

Čipka

Svojim složenim dizajnom čipka opravdano nosi epitet kraljice tkanina svadbenih haljina. Krasi je prefinjena forma koja stvara romantični wedding look. Takođe, ostavlja upečatljiv efekat, koji vas izdvaja iz gomile, a da nije previše avangardan.

Haljine za venčanje

Čipka je dostupna u različitim vrstama, te ćete lako pronaći onu koja odgovara vašim željama. Ipak, stručnjaci savetuju da je najbolji izbor Chantilly čipka koju karakterišu delikatni detalji i jasno definisani dezeni sa ravnim, ispletenim nitima. Druga na listi popularnosti u bridal svetu je Duchesse (vojvotkinjina) koja se prepoznaje po atraktivnim cvetnim motivama, dok Alencon čipka je sinonim za vanvremensku eleganciju, te je idealna za tradicionalne haljine za venčanje.

S obzirom da je čipka veoma svestran materijal lako se kombinuje sa drugim, pa se često sreće kao fantastičan ukras na venčanici koji naglašava lepotu glavne tkanine.

Organza i til

Za razliku od svile, organza i til spadaju u prozračne materijale. Zbog toga su češća opcija za haljine za venčanje koje ležerno padaju, jer stvaraju eteričan izgled. Mada se mogu koristiti i za dodavanje slojeva raskošnim kreacijama.

Haljine za venčanje

Lagane, sofisticirane i, pre svega, udobne – organza i til nude najviši nivo gracioznosti uz potpunu slobodu pokreta tokom slavlja, te su savršene za venčanje na plaži. Imajte u vidu da su u pitanju delikatni materijali koji zahtevaju malo više pažnje da ih ne biste oštetili.

Najlepše haljine za venčanje izrađene od skupocenih, visokokvalitetnih tkanina čekaju vas u salonu venčanice Dar.