Venčanice

Koji su to razlozi zbog kojih treba da se odlučite za rentiranje venčanica?

Rentiranje venčanica

Rentiranje venčanica olakšava planiranje venčanja.

Sigurni smo da ne postoji devojka na svetu koja makar jednom nije maštala o velikom danu u svom životu. Počev od mesta za venčanje, pa do najsitnijih ukrasa – svaki detalj ima važnu ulogu. Ipak, zvezda slavlja je venčanica. Kao skupoceni komad odeće krasi je jedinstveni spoj glamura i luksuza, koji će učiniti da zablistate na venčanju.

Međutim, pronalaženje savršene venčanice nije nimalo lak zadatak. Mnoštvo brendova, novih kolekcija, ali i venčanica koje ne izlaze iz mode stavljaju buduće mlade na slatke muke. Čak i kada pronađu svoju haljinu iz snova postoji opasnost da cena svadbene kreacije prevazilazi predviđeni budžet. Srećom, rešenje dolazi u mogućnosti iznajmiljivanja.

Iako je rentiranje venčanica veoma popularno poslednjih godina, zapravo, ima dugu tradiciju. Sve je počelo nakon Drugog svetskog rata kada se jedna londonska kompanija registrovala kao „specijalista za venčanje“. Cilj poslovanja bio je da pomogne devojkama koje nemaju dovoljno novca za kupovinu, niti za šivanje venčanice po meri. Vrlo brzo prednosti iznajmljivanja uvidele su u i bogatije dame.

Zašto izabrati venčanice za iznajmljivanje?

Venčanice, posebno one koje nose potpis čuvenih bridal kuća, dolaze sa visokom cenom. Uzimajući u obzir da ćete tu haljinu nositi samo jednom u životu na nekoliko sati, cena se čini većom nego što jeste.

Da biste izbegle prekomerno izdvajanje budžeta za svadbenu haljinu bolja opcija je njeno rentiranje. Na taj način imate mogućnost da ponesete i model najluksuznije venčanice koji nosi Haute couture etiketu, a da pri tom ne morate da brinete o finansijama.

Rentiranje venčanica

Rentiranje venčanica je odličan izbor i za devojke koje nemaju ograničen budžet, jer uštedu koju time ostvaruju mogu da ulože u druge planove za venčanje ili, pak, u medeni mesec na nekoj egzotičnoj destinaciji.

Osim povoljnosti u pogledu cene, iznajmljivanjem svadbene haljine oslobođeni ste pitanja održavanja. Imajte u vidu da su venčanice izrađene od delikatnih tkanina koje zahtevaju dodatnu brigu, posebno profesionalno čišćenje, kao i čuvanje u specijalnim navlakama i kutijama. Takođe, moraćete da vodite računa o prostoru, jer ove haljine su raskošnije od svih drugih koje imate te će zauzeti i više prostora u plakaru.

Rentiranje venčanica je idealno za venčanja vam vašeg grada. Ne morate da vodite računa kako ćete upakovati haljinu i da li će se ona izgužvati u putu, jer ćete iznajmiti venčanicu u mestu gde se održava slavlje.

Sve što treba da znate o iznajmljivanju venčanice

Ukoliko ste odlučile da svoju svadbenu haljinu iznajmite pre nego što krenete u potragu obavezno pronađite renomirani salon venčanica kako biste bile sigurne da ćete dobiti vrhunski kvalitet po najboljim uslovima. Preporuke prijateljica i rođaka u tome vam mogu pomoći, a stručnjaci savetuju da potražite i recenzije na internetu. Proverite i forume sa bridal temama, kao i društvene mreže salona, jer ćete na njima pronaći ne samo kataloške slike, već i slike nevesti koje su već iznajmljivale njihove venčanice.

Druga važna stvar o kojoj morate da vodite računa jeste vreme. Nemojte zaboraviti da se venčanice izrađuju u konfekcijskim veličinama, te su neretko potrebne male prepravke kako bi vam haljina stajala savršeno. Za korekcije je potrebno vreme i zato je preporučljivo da u potragu za venčanicom iz snova krenete 6 meseci ranije.

Rentiranje venčanicaKada pronađete savršenu venčanicu budite spremne da za nju date kaparu, te morate pripremiti novac iz budžeta za venčanje.

Drage dame, ako ste odredili datum venčanja pravi je trenutak da posetite salon venčanica Dar. U bogatoj ponudi čekaju vas prelepe venčanice za iznajmljivanje svetskih bridal kuća.

 

 

Related Posts