Venčanice

Proba venčanica – Kako se pripremiti?

Proba venčanica je ključni korak pri izboru haljine iz snova.

Planiranje venčanja obuhvata mnoštvo stvari o kojima morate da donesete odluku. Počev od mesta gde ćete izgovoriti sudbonosno “Da”, preko dekoracije, pa do muzike i svadbene torte – svaki detalj ima važnu ulogu za najvažniji dan u vašem životu.

Ipak, mnogim ženama planiranje venčanja je sinonim za potragu venčanice. Čini se da nijedan korak u organizaciji ne izaziva toliko uzbuđenja, pa i nervozu kao izbor haljine. U bezbroj trendova, različitih stilova i krojeva treba pronaći onu jednu, samo vama namenjenu, koja će poput najlepšeg ukrasa obeležiti slavlje.

Imajući ovo u vidu ne čudi što se buduće neveste pažljivo pripremaju za potragu. U želji da pronađu jedinsteni model luxuzne venčanice spremne su da izdvoje sate za listanje bridal magazina, sajtova, kao i naloga na društvenim mrežama.

Proba venčanice

Međutim, malo koja zna da i proba venčanica zahteva određene pripreme. Zbog toga vam salon venčanica Dar skreće pažnju o kojim stvarima morate voditi računa.

Obavezno jedite pre nego što krenete u obilazak salona venčanica

Gotovo da ne postoji nevesta koja ne misli da će joj haljina bolje stajati ukoliko ništa ne jede. Preskakanje obroka, zapravo, spada u najčešće greške pri izboru venčanice.

Drage dame, bez obzira što volite shopping bićete iznenađenje koliko proba venčanica može biti iscrpljujuća. Razgladanje mnoštva svadbenih haljina u salonu, presvlačenje više puta, pa i nošenje teške krinoline kod princeza kroja je veoma naporno ako ste gladne.

Ne samo da postoji opasnost da će vam se zavrteti u glavi, već smo sigurni da nećete uživati u potrazi.  Glad u velikoj meri može uticati na vaše raspoloženje. Samim tim i na odnos prema haljinama, pa možda nećete uočiti haljinu o kojoj ste maštale.

Stručnjaci savetuju da sat vremena pre polaska u potragu pojedete lagani obrok. Na taj način imaćete dovoljno energije, a ne morate da brinete o nadutom stomaku dok isprobavate haljine.

Proba venčanica zahteva pravi donji veš 

Iznenadile biste se, ali prvi korak u odabiru savršene venčanice počinje sa donjim vešom. On će vam pomoći da stvorite savršeni wedding look, te je veoma važno da na probi imate veš koji će na najbolji način oblikovati vašu figuru. Svakako, nemojte da zaboravite da mora biti udoban i kvalitetan kako biste u njemu mogle da provedete čitav dan.

Proba venčanice

Preporučljivo je da to budu laserski sečene gaćice sa kojim ćete izbeći ocrtvanje poruba ispod sofisticirane tkanine i brushalter bez bretela odgovarajuće veličine, jer ćete sigurno probati i neki od top modela.

Šminka i frizura za probu venčanica

Make up i frizura imaju zadatak da upotpune svadbeni izgled. Zato je preporučljivo da za probu venčanica napravite frizuru kakvu ste razmišljale do ponesete na venčanju. Ukoliko još uvek niste sigurne šta biste učinile sa kosom dovoljno je da je lepo isfenirate.

Za razliku od frizure, previše šminke tokom probe nije poželjno. Zapamtite da isprobavate skupe venčanice bele boje, slonovače ili šampanj nijanse, te nikako ne biste želele da dođete u neprijatnu sitaciju da šminka sa vašeg lica ostavi trag na njima. Umesto full make up-a nanesite malo hidratantne kreme, pudera, rumenila i maskaru.

Proba venčanice

Sezona prolećnih venčanja se bliži, te je pravi trenutak da posetite salon venčanica Dar, jer vas u njemu čekaju najlepše venčanice za 2022.

 

 

Related Posts