Planiranje venčanja

Planiranje venčanja – Naš mali vodič!

adminvencanja Comments 0 04/01/2022

Planiranje venčanja ponekad može biti veliki izazov za buduće mladence. Iako parovi često angažuju profesionalca da im pomogne u ovom poslu, postoji mnogo razloga zašto bi se i oni sami mogli odlučiti da preuzmu većinu odgovornosti. 

Organizacija je ključna u svemu, i kada ste suočeni sa odlukama, listama, rokovima i svakodnevnim životom sa kojima treba da se nosite. Prvi korak je da obezbedite dovoljno vremena za planiranje venčanja. Ciljajte na period od oko godinu dana, ako je moguće. I ne zaboravite da u ovaj korak uključite i svog dragog.

Pokušajte da se zabavite! Ovo je ipak vaše venčanje. Nemojte previše pažnje obraćati na sitne detalje i fokusirajte se na ono što je zaista važno: slavljenje ljubavi koju delite!

U našem novom blogu pročitajte nekoliko korisnih saveta, koji će vam pomoći u organizaciji venčanja.

Odredite budžet za venčanje

Vaš budžet će biti pokretački faktor za mnoge odluke koje su vezane za venčanje, tako da bi ovo trebalo da bude jedna od prvih stvari sa kojima treba da se pozabavite.

Planiranje venčanja

Ako će neko od članova porodice dati svoj doprinos, razgovarajte sa njima o tome koliko žele da pomognu. Ukoliko venčanje finansirane sami, bitno je da pažljivo razmotrite svoje finansije. Kada dobijete taj magični broj, odnosno sa koliko novca raspolažete, držite ga se!

Odredite prioritete!

Razgovarajte sa svojim partnerom i odredite koja će biti tri najvažnija aspekta vašeg venčanja. Da li je to mesto održavanja ili određeni datum venčanja ili nešto srugo? Dajte prioritet tim detaljima i budite spremni da napravite kompromis u vezi sa ostalim stvarima. Ovo će vam pomoći da ostanete u okviru svog budžeta i pomoći će vam da usredsredite na ono što vam je zaista važno!

Određivanje datuma venčanja i mesta je jedan od prvih koraka koje treba da učinite, jer u skladu sa tim ćete lakše donositi sve ostale odluke.

Odredite koji stil venčanice želite da nosite

Kada je planiranje venčanja u pitanju, svakako jedno od najvažnijih stvari jeste da odredite stil venčanice koju želite da ponesete. Pronađite nekoliko izvora inspiracije koji vam se najviše dopadaju — Pinterest, Instagram, časopisi, verodostojne web lokacije za mlade i počnite da istražujete.

Da li će to biti princeza, sirena, venčanice A kroja ili možda kratka venčanica…bitno je da se odlučite za onu koja će najbolje predstavljati vas i vaš stil.

Odredite temu venčanja

Bilo da se radi o specifičnim bojama za venčanje, sezonskoj ili stilskoj inspiraciji ili aktuelnoj temi, ponekad je korisno izabrati koncept za temu vašeg venčanja.

Jednom kada budete imali na umu kako želite da izgleda vaše venčanje, lakše je donositi  sve ostale odluke.

Napravite listu gostiju

Donošenje odluka o listi gostiju može biti komplikovan proces koji će u velikoj meri zavisiti od vašeg budžeta. Sedite sa svojim partnerom i ključnim članovima porodice kako biste lakše napravili listu dragih ljudi koje želite da vidite na svom venčanju. 

Planiranje venčanja

Počnite sa planiranjem svog venčanja čim budete znali temu venčanja i mesto održavanja.  Pozivnice se šalju šest do osam nedelja pre velikog dana, a venčanica se rezerviše 6 do 12 meseci unapred.

Pronađite vreme za sebe!

Planiranje venčanja može da bude stresan i iscrpljujuć posao. Zbog vas i vašeg partnera pobrinite se da izdvojite neko vreme samo za vas dvoje. Verujte nam, trebaće vam pauza.
Ako možete, uzmite slobodno nedelju dana pre venčanja od posla, pomoći će vam da se opustite i pobrinete se da sve za najvažniji dan bude savršeno!

0 Comments

Оставите одговор