Venčanice

Venčanice od krepa – Luksuzni materijal koji najbolje ističe figuru!

Venčanice od krepa

Venčanice od krepa omiljene su mnogim nevestama.

Svaka devojka je makar jednom u životu maštala o svom venčanju, zamišljajući svaki detalj svoje svadbene haljine. Kao najsanjanija haljina, ona je tema razgovara još od tinejdžerskih dana. Dok se u tim godinama isprobavanje svodilo na venčanice naših i majki drugarica.

Kada je konačno došao trenutak da pronađete svoju venčanicu iz snova shvatate da vas čeka nimalo lak zadatak. U mnoštvu očaravajućih krojeva i glamuroznih silueta gotovo je nemoguće odlučiti se samo za jednu kreaciju.

Međutim, pored stilova venčanica morate, pri izboru voditi računa i o materijalu. Upravo on ima zadatak da haljini da dozu otmene elegancije, određujući u potpunosti celokupni dizajn.

S obzirom da su venčanice od krepa ove godine u trendu, salon venčanica Dar vam otkriva sve što treba da znate o njima.

Venčanice od krepa imaju dugu istoriju

Krep je tkanina koja je vekovima korišćena u mnogim narodima. Zapravo, koncept krepa je tako jednostavan da su mnoge kulture usvojile oblike ove tkanine u jednoj ili drugoj fazi razvoja.

Prvobitno je izrađivan od svile. Danas se za to koriste i druga vlakna, uključujući pamuk, rajon, šifon itd. Ipak, kada se pomenu venčanice od krepa podrazumeva se da su izrađene od najfinijih niti svile. Zahvaljujući tome spadaju u ekskluzivne venčanice Visoke mode.

Krep obuhvata različite teksture i težine. Tanji je tipično naboran i providan, dok je deblji krep gladak i elastičan. Bez obzira na težinu i teksturu krepa, jedno je sigurno, ovaj materijal za venčanice krasi gracioznost i suptilna raskoš koja ostavlja bez reči. Ujedno, pruža neverovatnu udobnost kao nijedna druga tkanina.

Najrasprostranjeniji je krep Georgette, koji je izuzetno tanak. Zbog toga je idealan za letnja venčanja. Težak elastičan krep karakteriše vrhunska strukturiranost, te se koristi za izradu silueta koje će oblikovati figuru. Dok se spandex krep prepoznaje po gustom, elastičnom tkanju koje je sinonim za luksuz.

Zašto izabrati venčanice od krepa?

Pravo pitanje je zašto ne biste? Ne samo da je krep tkanina udobna, već je i šik, te ćete se u svojoj svadbenoj haljini osećati poput moderne princeze.

Venčanice od krepa

Venčanice od krepa dolaze u gotovo svim stilovima – počev od minimalističkog, pa do bogatih puf princeza. Za razliku od drugih, krep pruža idealnu debljinu tkanine, što je čini pogodnom za sva godišnja doba.

Prozračne i lagane, venčanice od krepa savršene su za venčanja na otvorenom. Svojim glatkim dizajnom, deblje verzije pravi su izbor za ženstvene siluete koje plene sofisticiranošću.

Ono što čini posebnim ove venčanice jeste svestranost u pogledu ukrašavanja. Naime, krep predstavlja pogodnu osnovu za ukrase, kao što su čipka, perle i kristali. Na taj način stvara zadivljujući kontrast, koji celokupni wedding look podiže na viši nivo.

Najlepše venčanice od krepa

U kolekciji Cosmobella venčanica 2024. čekaju vas modeli od krepa.

Za mlade koje žele zavodljiv kroj pravi izbor je Oreasposa L1078 venčanica sa visokim šlicem. Ne samo da će akcenat staviti na vitke noge, već će vam obezbediti i lakoću pokreta. Zato je odličan izbor za venčanja na plaži.

Venčanice od krepa

Oreasposa L1080 kreacija pokazuje kako se krep lepo uklapa u romantične siluete inspirisane grčkim stilom. Od nežne čipke i prozirnog pojasa, pa do šlepa – ova haljina izgledala očaravajuće bez obzira iz kog ugla je posmatrate.

Sjaj starog Holivuda donosi Cosmobella 8068. Nežni krep i delikatan til sa perlama na ramenu stvaraju sofisticiran izgled, dok wow efekat unosi duboki V-izrez na golim leđima.

Venčanice od krepa

Najlepše venčanice od krepa koje nose potpis čuvene bridal kuće možete pronaći u bogatoj ponudi salona venčanica Dar.