Venčanice

Venčanice od tafta – Otmena elegancija koja ostavlja bez daha!

Venčanice od tafta

Venčanice od tafta omiljene su mnogim nevestama.

Venčanje je najvažniji događaj u životu. Dan koji slavi ljubav najavljuje novo poglavlje vaše bajke. Upravo zato svaki detalj mora biti savršen. Počev od izbora mesta, preko dekoracije, pa do svadbene torte – organizovanje venčanja, zaista, je složen posao. Ipak, najviše pažnje devojke posvećuju potrazi za savršenom venčanicom.

Haljina o kojoj ste oduvek maštale mora da ispuni sva vaša očekivanja. Ne samo da treba vašu figuru da prikaže u idealnom izdanju, već i da odgovara vašem stilu, pa i karakteru. Potragu za onom pravom čini dodatno složenom mnoštvo stilova i prelepih krojeva, koji osvajuju pri prvom pogledu.

Ne treba zaboraviti ni materijal za venčanice. Verovali ili ne, on ima moć da odredi u potpunosti celokupni dizajn. Samim tim može imati ključnu ulogu pri izboru venčanice.

Imajući ovo u vidu salon venčanica Dar vam otkriva zašto je nova kolekcija venčanica za 2025. godinu ispunjena modelima od tafta.

 Venčanice od tafta imaju dugu istoriju

Taft je tkanina poznata po svojoj glatkoj, oštroj teksturi i blagom sjaju. Razvijena je u 12. veku u Bagdadu. Odatle i naziv koji u prevodu sa persijskog znači „upleteno tkanje“. Naime, pravi se u specijalnom „tabby weave“ tkanju koje karkateriše veoma fina horizontalna tekstura.

U početku je pravljen od svile, dok se danas pravi i od sintetičkih vlakana, kao što je poliester.

Kako je Persija centar spajanja evropskih i azijskih trgovačkih puteva, materijal su otkrili Evropljani. Početkom 19. veka postao je jedan od najcenjenijih među bogatašima, stavivši u drugi plan čipku i svilu.

Sredinom 20. veka ručna izrada je zamenjena mašinskom. Zahvaljujući tome venčanice od tafta postale su dostupne svim devojkama.

Po čemu su venčanice od tafta posebne?

U svetu bridal mode, malo tkanina drži krunu privlačnosti i sofisticiranosti, kao taft. Svojim prefinjenim izgledom i suptilnim sjajem odiše zadivljujućom estetikom. Ujedno, pruža dodir luksuza dostojan velikog dana.

Venčanice od tafta

Bezvremenskog šarma, a opet sa modernim elementima – taft pruža neverovatne mogućnosti izrade. Bez obzira da li želite klasičan dizajn ili model savremene venčanice koja pomera granice viđenog, budite sigurne da će vam ova tkanina to i podariti.

Jedna od izuzetnih karakteristika tafta jeste sposobnost da zadrži svoj oblik. Tkanina je blago kruta, što omogućava dizajnu da zadrži svoju strukturu, uz dodavanje elementa drame. Zbog toga je idealna opcija za venčanice A-kroja ili princeza. Mada se često koristi i za druge stilove. Posebno za kreacije sa puf rukavima kako bi se naglasio raskošni izgled.

Različite verzije venčanica od tafta

Taft dolazi u različitim vrstama. Svaka je posebna i baš svaka donosi originalni kroj i besprekornu završnu obradu venčanici. Među njima centralno mesto zauzimaju svadbene haljine od svilenog tafta.

Napravljene je od 100 odsto svile, ove venčanice od tafta krasi otmena elegancija. Od impresivnog izgleda, pa do nežnog dodira – nikog ne ostavljaju ravnodušnim.

Venčanice od tafta

Jeftiniji, ali ništa manje fascinantni jesu modeli napravljeni od tafta koji je mešavina poliestera i drugih sintetičkih vlakana, dok jedinstvenu atraktivnu teksturu donosi tzv. gužvani taft. S obzirom da svojim izgledom privlači pažnju, savršen je izbor za svedene kreacije koje u prvi plan stavljaju bogatstvo tkanine.

Najlepše venčanice od tafta koje nose potpis čuvenih bridal brendova možete pronaći u bogatoj ponudi salona venčanica Dar.