Venčanice

Venčanice sa puf rukavima – Magija je u detaljima!

Venčanice sa puf rukavima

Venčanice sa puf rukavima jedan su od vodećih trendova ove godine.

I dok su poslednjih sezona bridal svetom vladale venčanice bez bretela i modeli sa golim leđima, u 2024. rukavi su doživeli pravi comback. Eterični, prozračni, zavodljivi, čine jedinstveni detalj koji daje posebni šarm najvažnijoj haljini.

Venčanice sa puf rukavima

Kao dodatna prednost dolazi saznanje da su rukavi dobili osveženo izdanje u različitim stilovima. Počev od klasičnih venčanica sa dugim rukavima, preko spuštenih ramena, pa do šik odvojivih rukava – vrlo lako ćete pronaći model koji vam odgovara.

Vintage detalj u modernom izdanju

Venčanice sa puf rukavima imaju dugu tradiciju. Pojavili su se u renesansoj Evropi, u 14. veku. Bili su poznati kao Julijini rukavi, nazvani po Šekspirovoj heroini. Za vreme vladavine dinastije Tjudor svadbene haljine sa ovim rukavima bile su sinonim za raskoš, te su ih nosile dame iz kraljevskih porodica i plemstva.

Tokom 19. veku dobile su predimenzioniranu formu tako da su otežavale prolaz neveste. Upravo u ovom periodu svadbene haljine sa puf rukavima postale su dostupne i ženama više srednje klase.

Pravi procvat doživele su 30-ih godina. Kao odgovor na minimalističke čiste krojeve iz prethodne decenije, na modnu scenu stupile su venčanice sa puf rukavima. Pet decenija kasnije, zahvaljujući princezi Dajani, postale su omiljene među devojkama širom sveta.

Danas, ove venčanice donose jedinstveni spoj otmene klasike i trendi elemenata, te ne čudi što su već sada osvojile srca budućih nevesti.

Po čemu su venčanice sa puf rukavima posebne?

Tajna njihove lepote krije se u detalju. Prepoznatljivi po svojoj širokoj osnovi, koja kreće od ramena, puf rukave krasi suptilna, a upečatljiva estetika. Bez obzira na stil venčanice podariće joj zadivljujući efekat koji se pamti.

Venčanice sa puf rukavima

Venčanicama princeza kroja daju veličanstvenost dostojnu dama plave krvi. Kod kreacija A-kroja čine mekšom liniju koja spaja uzani struk i punu suknju, stvarajući romantičan i uravnotežen izgled. Dok naglašavaju senzibilitet venčanicama sirena stila.

Naravno, kod venčanica u ampir stilu puf rukavi su obavezni pratilac, koji doprinosi očaravajućem dizajnu.

Venčanice sa puf rukavima ne dolaze samo u različitim krojevima, već i u različitim tkaninama. Zapravo, puf efekat može se postići kroz različite elemente dizajna pomoću tkanina. Najčešće su izrađeni od čipke i tila koji daju prozračnost, čineći čitavu kreaciju nežnom. Mada mogu biti i od satena i svile za moćan efekat.

Vrste venčanica sa puf rukavima

Venčanica dugih puf rukava idealna je za mladu koja želi old glam wedding look. Svojim prefinjenim dizajnom ove haljine nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Kratki puf rukavi daju dozu razigrane romantike, pretvarajući vas u pravu princezu. Dok očaravajući puf rukavi spuštenih ramena kombinuju elegantan moderan senzibilitet sa boemskim detaljima, te su idealni za mladu slobodnog duha.

Venčanice sa puf rukavima

Venčanice sa puf rukavima koji se skidaju su neverovatno svestrane. U samo jednom trenu dobijate sasvim drugačiji dizajn, te vas oslobađaju kupovine druge svadbene haljine. Ujedno, donose urbani stajliš izgled koji vas izdvaja od drugih. Zbog toga ih rado biraju trendi devojke.

Venčanice sa puf rukavima svetski poznatih brendova čekaju u vas salonu venčanica Dar.