Venčanice

Najlepše venčanice sa šlepom

Najlepše venčanice sa šlepom

Najlepše venčanice sa šlepom izbor su mnogih devojaka.

Odabir venčanice je jedna od najvažnijih odluka koju ćete doneti kao buduća mlada. Od dekoltea do siluete, svaki aspekt haljine za venčanje treba da dopunjuje figuru, predstavljajući vas u najlepšem svetlu. Ujedno, treba da odražava vaš stil, pa i ličnost.

Iako u bridal svetu postoji mnogo stilova, prema mišljenju stručnjaka venčanice sa šlepom su sinonim za kraljevski glamur. Više od bilo kog drugog elementa, šlep ima mogućnost da transformiše i jednostavnu kreaciju u zadivljujuću, dodavanjem ultimativnog „wow“ faktora. Zapravo, ovaj izduženi deo tkanine, koji se proteže od zadnjeg dela suknje, čini savršen završni dodir celog dizajna.

Međutim, nisu svi šlepovi venčanica isti. Različite vrste nose različit nivo elegancije i dramatičnosti. Takođe, imaju drugačiji uticaj na praktičnost i funkcionalnost haljine.

Najlepše venčanice sa šlepom

Imajući ovo u vidu salon venčanica Dar vam daje savete kako da izaberete pravu venčanicu sa šlepom.

 Najlepše venčanice sa šlepom prema dužini zadnjeg dela kreacije

Čisti šlep predstavlja najkraću i najjednostavniju opciju. Proteže se samo 15-ak centimetara od ruba haljine. Ipak, svojom gracioznom formom stvara romantičan široki izgled koji prati mladu gde god krene.

Kapela šlep je drugi na listi po dužini. Kreće se od 90 do 120 cm, mereno počevši od struka. Pri čemu je srednja dužina najpopularnija opcija među nevestama. Razlog za to leži u činjenici da pruža dodir elegancije i formalnosti, a da nije previše glomazan.

Najlepše venčanice sa šlepom

Šlep dužine katedrale se proteže od 180 do 270 cm od struka. Ako zamišljate haljinu iz bajke, inspirisanu Pepeljugom, najlepše venčanice sa šlepom katedrala stila su pravi izbor za vas. Naročito izgledaju impresivno uz puf princeza krojeve.

Katedrala šlep je idealan za veća, raskošnija venčanja u svečanim salama sa velikim podijumom za ples. Zbog duže i količine tkanine koja se širi sa zadnje strane nemojte zaboraviti da ćete morati da zadužite prijateljice ili rođake da pridržavaju šlep dok hodate.

Kraljevski šlep, poznat i kao „monarh“ je najduža verzija. Može da iznosi i više od 4,5 m iza haljine, te odlično pristaje venčanicama A-kroja ili princeza.

Naziv potiče od pripadnica kraljevskih porodica koje su ga nosile. Venčanica princeze Dajane imala je šlep dužine skoro 8 m. Dok je Kejt Midlton izabrala manju verziju, od „samo“ 3 m.

S obzirom da je u pitanju veoma dug šlep neveste se retko odlučuju za njega. Popularniji je izbor kraljevskih dama i slavnih ličnosti.

Faktore koje treba uzeti u obzir pri odabiru venčanice sa šlepom

Udobnost bi trebalo da bude glavni prioritet pri izboru dužine šlepa. Kratka verzija obično nudi veći nivo funkcionalnosti, ali možda ne pruža dovoljno impozantni utisak koji ste zamislile za svoj wedding look.

Najlepše venčanice sa šlepom

Sa druge strane, duže opcije izgledaju fascinantno, ali morate voditi računa o kretanju. Zato pre nego što krenete u potragu za idealnom venčanicom sa šlepom razmotrite čitav plan venčanja. Jedino na taj način imaćete uvid u sve aktivnosti koje vas čekaju najvažnijeg dana – počev od kretanja kroz crkvu, preko prvog plesa, pa do slikanja.

Mesto za venčanje je još jedan faktor koji treba uzeti u obzir. Složićete se da za venčanja na plaži nimalo nije preporučljiv veoma dug šlep. Ne samo da nećete moći nesmetano da se krećete, već će se brzo zaprljati i time narušiti vaš izgled.

Duži šlep je bolji izbor za formalnije zatvorene prostore, jer unosi dozu otmene prefinjenosti.

Izbor dužine šlepa zavisi i od građe. U idealnom slučaju, dužina šlepa treba da odgovara vašoj visini. Sitne neveste izgledaju zapanjujuće u svadbenih haljinama sa kapela šlepom, dok duže verzije učiniće ih vizuelno nižim.

Više devojke izgledaće graciozno u venčanicama dužih šlepova. Čisti šlep nimalo ne laska njihovoj figuri, jer ostavlja utisak neskladnih proporcija.

Najlepše venčanice sa šlepom čekaju vas u salonu venčanica Dar.