Puf princeze

Puf princeze – Za venčanje kao iz bajke

adminvencanja Comments 4 03/12/2021

Puf princeze donose neverovatnu kombinacija fantastičnog kroja, harmoničnih proporcija tela i romantike. Tradicionalna silueta je popularna više od jednog veka, te se opravdano smatra modelom venčanice iz snova devojaka širom sveta.

Sve je počelo davne 1870. godine kada je engleski dizajner Čarls Frederik Vort kreirao prvu puf princeza svadbenu haljinu za Aleksandru od Danske. Ubrzo, ovaj stil je osvojio srca budućih nevesti. Tome je doprinela i britanska Kraljica Viktorija, dodavši raskošnom kroju puf rukave od kojih je polazila nežna čipka.

Puf princeze

Zašto su puf princeze nakon toliko godina zadržale status najpoželjnije venčanice otkriva vam salon venčanica Dar.

Puf princeza venčanice su simbol braka

Sigurni smo da će mnogima pri pomenu na venčanje na pamet pasti upravo puf princeze. Ove haljine ostaju kao jedan od simbola svadbene ceremonije, a neke su čak obeležile bridal istoriju. Među njima posebno se izdvaja ona koju su stvorili britanski kreatori Dejvid i Elizabet Emanuel za Princezu Dajanu.

Puf princeze

Izrađena od svilenog tafta sa više od 10.000 ručno šivenih bisera i impozantnim velom dugim 6 metara spada u najveće venčanice u istoriji. Kao posebni dodatak dolazi ništa manje impresivan veo od 7,6 metara, najduži koji je nošen na bilo kom kraljevskom venčanju.

U 21. veku još jedan model kraljevske puf princeze ostavio je trag u modi. U pitanju je venčanica Kejt Midlton koju je kreirala Sara Barton iz modne kuće Aleksandar Mekvin. Luksuzna, ali u isto vreme kraljevski svedena, i dalje ostaje standard besprekornog stila i inspiriše devojke da biraju slične modele, jer ne postoji nevesta koja ne želi da se oseča poput dame plave krvi za najvažniji događaj u životu.

Puf princeze su uvek u modi

Trendovi u bridal modi se smenjuju neverovatnom brzinom. Ipak, jedna haljina ostaje vanvremenska. Puf princeza ne gubi svoju relevantnost ni u poređenju sa originalnošću aktuelnih stilova. Tajna njene večnosti krije se u uvek svežem dizajnu.

Počev od bajkovitih ukrasa, pa do neobičnh rezova – iz sezone u sezonu kreatori nam donose nove forme pufnastih svadbenih haljina. Čak i kada pomislite da ste sve već videle kod ovog stila, budite sigurne da će vas puf princeza venčanice za 2022. godinu svojim šik unikatnim izgledom ostaviti bez reči.

Nemoguće je ne zablistati u puf princeza haljini

Puf princeze odgovaraju svakoj devojci. U zavisnosti od individualnih karakteristika modela one mogu da sakriju male nesavršenosti i naglase ženske obline. Prelepa silueta obezbeđuje dostojanstveno i plemenito držanje. Korset naglašava struk i dekolte, dok balska suknja pokriva bokove, čineći figuru poput peščanog sata.

Puf princeze

Za stvaranje ovog kroja dizajneri biraju isključivo skupocene, najbolje materijale, tako da su ove luxuzne venčanice prema mišljenu kritičara sinonim Visoke mode.

Svila koja lagano klizi poput talasa savršeno oslikava sofisticiranost neveste. Prozračna organza daje efekat lakoće kako bi suknja bila što bujnija, a bogata čipka ističe ženstvenost.

Svakako, ne treba zaboraviti na niz detalja, poput kristala, cvetnih aplikacija, perli, šljokica, koje puf princeze pretvaraju u prava umetnička dela.

Puf princeze

Drage dame, ukoliko želite da se vaša venčanice zauvek pamti posetite salon venčanica Dar, jer vas u njemu čekaju najlepši pufnasti krojevi.

 

Оставите одговор