Uncategorized

Venčanice sa šlepom – Holivudski glamur za vaš najvažniji dan

Venčanice sa šlepom

Venčanice sa šlepom nikog ne ostavljaju ravnodušnim.

Bez obzira da li volite venčanice u stilu princeze, sirena kroja ili neki kraći model jedno je obavezno. U  omiljenoj haljini morate za ovaj specijalni dan sve prisutne da ostavite bez daha – počev od voljenog, preko najboljih drugarica, pa do rođaka.

I dok je ranijih godina izbor bio sveden, danas svaka nova kolekcija donese pregršt modela, bajkovitih krojeva i različitih ukrasa, pa je prosto nemoguće izabrati samo jednu. Izbor dodatno komplikuje odluka da li je bolje kupovina ili iznajmljivanje venčanica. Ili, pak želite da ponesete unikatni dizajn koji nudi šivenje venčanica po meri. Naravno, svaka opcija je divna, a zavisi, pre svega, od modnog stila i koliki budžet za venčanicu ste spremne da izdvojite.

Salon venčanica Dar vam otkriva zašto venčanice sa šlepom nose titulu najelegantnijih modela.

Venčanice sa šlepom su vanvremenske

Venčanice sa šlepom

Prva asocijacija kada je venčanica sa šlepom u pitanju,  jesu modeli koje nose dame plave krvi. Iako i danas važi pravilo da kraljevska venčanja diktiraju trendove među venčanicama, krojevi sa šlepom su, zapravo nastali od čuvene cappa magna, odeće koju su nosili kardinali i biskupi u Rimokatoličkoj crkvi.

U početku bile su namenjene samo damama iz plemićkih porodica, a vremenom menjale su formu i postale dostupne svim nevestama koje žele da njihove venčanice imaju karakteristike luksuza i visoke mode.

Model venčanice sa šlepom zavisi od dužine ovog detalja

Venčanice sa šlepom

Danas, šlep nije više rezervisan samo za princeza stil, već ga srećemo i kada su venčanice u sirena stilu u pitanju, boho kroju, svedenoj A-liniji, pa i kod kratke venčanice. Ne razlikuju se samo u kroju, već i u dužini i vrsti šlepa.

Kratki šlep je dužine do 6 cm. Na diskretan način se odvaja od svadbene haljine čime stavlja akcenat na njen gornji deo. Odlično se slaže uz venčanice A-kroja ili, pak venčanice u vintage stilu za neveste koje neguju boho look.

Court (sudski) šlep je izveden od odeće koju su u davna vremena nosile sudije. Polazi od samog struka venčanice i dužine je oko 30 cm.

Srednju dužinu nudi čuveni kapela šlep koji se kreće od 90 do 150 cm. Stvara zadivljujući efekat na venčanici u sirena stilu. Ukoliko želite da ovaj detalj dodatno naglasite izaberiti model sa golim leđima. Ovo je, ujedno, i najpopularniji stil venčanice sa šlepom među budućim nevestama.

Za smele neveste tu je katedrala šlep dužine do 2,5 m. Dok dame koje žele da se osećaju poput modernih princeza mogu da izaberu venčanice sa monarhističkim (royal) šlepom. Ipak, imajte u vidu da zbog dužine od preko 3 m nije preporučljiv za ples. Umesto na veselju, ponesite ga na ceremoniji crkvenog venčanja gde će njegova lepota doći do punog izražaja.

Venčanice sa šlepom u salonu Dar

Venčanice sa šlepom

S obzirom da su Cosmobella venčanice dokaz da minimalizmu nije mesto na vašem divnom danu, čitavu novu kolekciju krase upravo šlepovi različitih dužina.

Nova kolekcija Cosmobella 2019. je izrađena od najfinije čipke, elegantnog tila, lepršave organze i skupocenog satena. Luksuzne materijale slede prefinjeni, a raskošni ukrasi u vidu kristala, perli i cvetnih aplikacija.

Svaka od ovih venčanica sa šlepom je jedinstvena, svaka tako posebna da će, sigurno uneti potrebnu dozu glamura u vaš wedding look. U Cosmobella 2019 venčanice našli su se zavodljivi sirena krojevi sa rukavima koji su ove sezone u trendu. Zatim, nezamenljive venčanice sa šlepom sa golim leđima, lepršavi A-kroj koji donosi sjaj starih holivudksih diva. Kao i najbogatiji princeza krojevi sa naglašenim strukom i kapela i katedrala šlepovima.

Najnovije Cosmobella venčanice možete pronaći i kod nas u salonu venčanica Dar. Posetite nas i otkrijte zašto su venčanice sa šlepom prvi izbor damama širom sveta.

Related Posts