Venčanice

Venčanice prema obliku tela

Venčanice prema obliku tela

Venčanice prema obliku tela prikazaće vašu figuru u najlepšem svetlu.

Čestitamo! Vaš voljeni vam je pripremio pravo iznenađenje – romantičnu prosidbu. Sada, kada je na ruci zasijao prelepi verenički prsten sa dijamantom počinjete jedno novo putovanje, zvano – organizovanje venčanja. U njemu, svakako, glavni deo čini potraga za haljinom iz snova.

U mnoštvu očaravajućih krojeva, novih trendova, neverovatnih stilova i luksuznih materijala, pronalažanje savršene venčanice, zaista, deluje kao veoma težak zadatak. Iako je isprobavanje prelepih kreacija uzbudljivo, mnoge neveste su u dilemi koja venčanica im najbolje pristaje. Ona mora ne samo da oslika vaš stil, pa i karakter, već i da laska vašoj figuri.

Srećom, za svaki oblik tela postoji savršena venčanica. Bez obzira da li ste građe kruške, peščanog sata ili nekog drugog oblika odgovarajući stil haljine stvoriće zadivljujući efekat vredan pamćenja.

Imajući ovo u vidu salon venčanica Dar vam daje savete kako da izaberete model venčanice prema obliku tela.

Oblik peščanog sata

Neveste sa oblikom tela peščanog sata obično imaju izražen, uzani struk, a šire bokove i veće grudi. Ovaj oblik tela naglašava ženske obline, te je jedan od najpoželjnijih među pripadnicama lepšeg pola. Iako mu pristaju gotovo svi stilovi, stručnjaci naglašavaju da je najbolji izbor sirena kroj.

Venčanice prema obliku tela

Glamurozne sirena venčanice suptilno se obavijaju oko tela tako da u prvi plan stavljaju upravo glavne atribute ove figure – struk i grudi. Ukoliko želite da istaknete svoj sekspil možete izabrati i kroj sa dekolteom. Za razliku od njih, modeli ravnog kroja ne pristaju, jer vizuelno izjednačavaju struk sa grudima, čineći vas krupnijim.

Nisu preporučljive ni venčanice sa visokim okovratnikom i tzv. halter izrezom, kao ni puf princeza krojevi. Ovi stilovi čine grudi većim tako da narušavaju ravnotežu vaše figure.

Oblik kruške

Telo kruška građe karakterišu bokovi znatno širi u odnosu na struk i grudi. Jedno od glavnih obeležja jeste i nežan vrat i uzana ramena, te je preporučljivo da izaberete venčanice prema obliku tela koje će naglasiti upravo ovaj deo. Takav efekat donose top haljine A-kroja. Svojim prefinjenim dizajnom učiniće da se osećate poput princeze, a opet dovoljno lagane da ih možete poneti i u toku leta.

Venčanice prema obliku tela

Neveste koje imaju telo oblika kruške treba da izbegavaju venčanice u ampir stilu. Ove kreacije su sečene ispod grudi, tako da materijal ležerno pada, te mogu dodati koji kilogram više na već širokim bokovima.

S obzirom da su ramena uža, za skladnu figuru možete izabrati i modele sa rukavima kako bi se stvorila ravnoteža sa donjim delom tela.

Oblik trougla

Ako su vam ramena i gornji deo tela proporcionalno veći od donjeg dela, onda imate građu oblika trougla.

U tom slučaju držite se podalje od venčanice spuštenih ramena, haljina bez bretela ili sa halter okovratnikom. Ovi krojevi akcenat stavljaju na ramena što nikako nije poželjno kada su ona šira u odnosu na bokove.

Venčanice prema obliku tela

Umesto njih potražite simetričan ili V-izrez. Dobra opcija su i rukavi koji će ramena učiniti nežnijim, a čitavu figuru gracioznijom. Romantične dame mogu da izaberu i venčanice sa krupno veženom čipkom kako bi dobile uravnoteženije izgled.

Oblik pravougaonika

Neveste koje imaju pravougaoni tip tela ističu se ravnijom figurom sa ramenima, strukom i bokovima koji su u istoj širini. Nažalost, često imaju i manje grudi. Zbog toga su najbolje rešenje venčanice princeza i A-kroja. Stilovi sa punijim donjim delom pomoći će vam da prekrijete široke bokove, a struk vizuelno suziti tako da će vaše telo dobiti iluziju oblina i definicije figure peščanog sata.

Venčanice prema obliku tela

Pokušajte da izbegnete haljine koje su pripijene uz telo, naročito modele sirena kroja.

Venčanice prema obliku tela najnovijih kolekcija svetski poznatih bridal kuća čekaju vas u salonu venčanica Dar.