Venčanice

Venčanice za sva vremena

Venčanice za sva vremena

Venčanice za sva vremena nikada ne izlaze iz mode.

Među bogatom paletom najzanimljivijih krojeva, stilova i dizajna, klasika uvek ostaje na vrhuncu popularnosti. Odabrane zbog svoje nepromenljive elegancije, gracioznosti i bajkovite forme A-kroj je opravdano poneo epitet vanvremenskog u bridal svetu.

Koncept A-siluete uveo je čuveni francuski modni kreator Christian Dior. Njegova kolekcija venčanica, kao i ležernih i večernjih haljina, koja se pojavila 1955. godine privukla je pažnju Parižanki. Nova forma vrlo brzo je osvojila čitav svet, te su venčanice A-kroja postale omiljeni stil budućih nevesti, zasenivši do tada neprevaziđene puf princeze.

Zašto su venčanice za sva vremena A-kroja?

A-kroj karakteriše uzani gornji deo i postepeno širenje od struka na dole suptilno prekrivajući bokove i bedra. Zahvaljujući ovakvoj formi ovo je model venčanice koji pristaje svakoj figuri. Stvorene tako da svakom obliku tela daju figuru peščanog sata, čineći struk uzanijim, a poprsje bujnijim, bez ikakvog stezanja, one oslikavaju idealnu harmoniju stila, ženstvenosti i gracioznosti. Upravo moć da odgovaraju svakoj dami obezbedila im je popularnost za sva vremena.

Venčanice za sva vremena

Druga važna karakteristika po kojoj se ove vanvremenske venčanice izdvajaju jeste lakoća pokreta. Za razliku od princeza, A-kroj nema krinoline, niti slojeve podsuknji, pa ćete se osećati ugodno tokom čitavog slavlja, bilo da plešete, sedite ili ulazite u automobil. Takođe, ne morate da brinete da li ćete oboriti predmete sa stola pri prolaženju i oštetiti skupocenu tkaninu.

Venčanice za sva vremena

 

Iako imaju prepoznatljivi kroj, venčanice za sva vremena dolaze u različitim oblicima. Počev od klasične, preko mini i asimetričnih verzija, pa do raskošnih ukrasa i smelih rezova – kreatori svake sezone donose očaravajuće A-siluete tako da svaka nevesta može među njima da pronađe onu koja odgovara njenim željama.

Kako izabrati model venčanice za sva vremena?

S obzirom da su dostupne u različitim oblicima stručnjaci savetuju da prilikom izbora obratite pažnju na pojedinačne elemente haljine, pre svega, na izrez oko vrata.

Venčanice za sva vremena

Duboki dekolte u prvi plan stavlja grudi, naglašavajući i lepotu vrata. Ipak, nije preporučljiv damama koje imaju dugi vrat, jer može dodatno da ga izduži, što će narušiti lepotu figure. Čamac otvor je namenjen nevestama koje vole jednostavni stil, te akcenat stavljaju na luksuzne materijale, a ne na detalje. Srcoliki dekoltea unosi dozu romantike zbog čega je pravi izbor za neveste koje žele da pokažu svoju nežnu stranu.

Geometrijski izrezi oko vrata su vodeći trend kada su u pitanju venčanice za 2022. godinu. Svojom decentnom elegancijom daju sasvim novu dimenziju A-kroju.

Dužina venčanice, takođe, igra važnu ulogu. Vitke devojke mogu da ponesu mini venčanice A-kroja kako bi pokazala svoje lepo oblikovane noge. Midi dužina, kao i modeli sa dugim šlepom, nisu preporučljivi niskim damama, jer će im oduzeti koji cm visine. Dok za devojke sa jabuka građom tela najbolji izbor jesu korset venčanice koje će stvoriti struk idealnih dimenzija.

Venčanice za sva vremena

Nemojte da zaboravite da i tkanina igra važnu ulogu u kreiranju savršenog wedding look-a. Čipka je neprikosnoveni vladar venčanica za sva vremena. Dodir glamura donose i sjajni atlas i brokat, a za letnje dane najbolji su modeli od krepa, svile i tila.

Venčanice za sva vremena čekaju vas u bogatoj ponudi salona venčanica Dar.