Venčanice

Venčanje u opštini – Kako se odvija i šta vam je sve potrebno?

Venčanje u opštini

Venčanje u opštini čini glavni deo ovog događaja.

Priprema venčanja zahteva detaljno planiranje. Počev od izbora mesta, preko sastavljanje spiska gostiju, pa do potrage za modelom bajkovite venčanice – svaki korak u organizovanju ima važnu ulogu. Ipak, nemojte zaboraviti da sve počinje zakazivanjem datuma za venčanje u opštini.

Za razliku od crkvenog venčanja, sklapanje braka od strane matičara je obavezno. Jedino na taj način bićete upisani kao supružnici i imaćete sva prava koje nosi Porodični zakon.

Imajući ovo u vidu salon venčanica Dar vam otkriva šta vam je sve potrebno da zakažete građansko venčanje, kako se još popularno naziva.

Neophodna dokumentacija za venčanje u opštini

Da biste izgovorili sudbonosno „Da“ morate pripremiti određenu dokumentaciju. Ona obuhvata, pre svega, važeće lične karte, izvod iz matične knjige rođenih i uverenje o državljanstvu za buduće supružnike. Zatim, dokaz o uplaćenoj taksi i dokaz o plaćenoj usluzi za izlazak službenog lica na teren, ukoliko se sklapanje braka vrši van opštinskih prostorija.

Osobe koje su već bile u braku moraju da dostave i venčani list iz prethodnog braka i presudu o razvodu. Odnosno, izvod iz matične knjige umrlih u slučaju da je brak prekinut smrću supružnika.

Za maloletna lica potrebno je i sudsko rešenje kojim se odobrava zaključenje braka pre punoletstva.

Ukoliko jedan od supružnika ili oba nisu državljani Srbije neohodno je pribaviti izvod iz matične knjige rođenih na međunarodnom obrascu ili preveden originalni izvod od strane ovlašćenog sudskog tumača. Takođe, potrebno je i uverenje da nije u bračnom odnosu koje je preveo ovlašćeni sudski tumač. Naravno, potreban je i važeći pasoš stranog državljanina.

Venčanje u opštini

Strani državljani koji ne znaju srpski jezik moraju biti u prisustvu ovlašćenog sudskog tumača na dan zakazivanja venčanja, kao i na sam dan venčanja.

Brak se može sklopiti i putem putem punomoćnika i uz odgovarajuće ovlašćenje koje je prethodno overeno u sudu.

Građansko venčanje u opštini ili na terenu?

Iako svečane sale predviđene za sklapanje braka krasi doza elegancije, mnogi parovi odlučuju da građansko venčanje upriličite u mestu gde će organizovati i slavlje.

Venčanje u opštini Najčešći razlog za to jeste želja da sa svim gostima podele sam čin zaključenja braka. Naime, pojedini gosti zbog nemogućnosti da stignu na zakazano venčanje, propuštaju odlazak u opštinu, te direktno odlaze na slavlje. Ne treba zaboraviti ni činjenicu da sale za venčanje nisu dovoljno velike da prime brojne zvanice.

Izlazak matičara na teren ima i praktičnih prednosti. Posebno, ako mesto za venčanje nije u gradu, već u neposrednoj blizini. Na taj način mladenci i gosti neće gubiti vreme u saobraćajnoj gužvi kako bi na vreme stigli na zakazani termin.

Glam venčanice 2024. za venčanje u opštini

I dok venčanice za venčanje u crkvi treba da poštuju određena pravila, građansko venčanje pruža potpunu slobodu.

Dame koje žele na istaknutu svoju figuru mogu da izaberu neki od krojeva sa zavodljivim rezovima. Bez obzira da li je to model venčanice sa dekolteom ili dubokim šlicem, budite sigurne – upečatljivi efekat je zagarantovan.

Sofisticiranim seksipilom zrače i kreacije sa golim leđima. Dok haljine sa spuštenim ramenima donose jedinstvenu kombinaciju glamura i ekstravagancije.

Venčanje u opštini

Jedan od vodećih trendova u narednoj godini biće i venčanice sa dugim rukavima. Od prozračnih do prefinjenih, čipkanih, ovaj detalj na haljini daje otmenost dostojnu dama plave krvi. Ujedno, savršen su pratilac zimskih slavlja, te su idealne za sve dame koje planiraju venčanje tokom hladnih meseci.

Zakazivanje venčanja za narednu godinu uveliko traje. Zato na vreme posetite salon venčanica Dar, jer vas ovde čekaju najlepše venčanice svetski poznatih bridal kuća.