Venčanice za venčanje u crkvi

Venčanice za venčanje u crkvi

adminvencanja Comments 0 25/02/2021

Venčanice za venčanje u crkvi unose posebnu simboliku u najvažniji dan vašeg života.

Počev od kupovine mlade, preko kićenja svatova, pa do bacanja bidermajera – svadbeni običaji se provlače kroz istoriju. I dok su neki odavno pali u zaborav, drugi su se zadržali do današnjih dana, prilagođavajući se modernom dobu.

Ipak, ono što zauvek ostaje nepromenjivo u našoj tradiciji jeste venčanje u crkvi. Prema mišljenju mnogih upravo je ova ceremonija zaključenja braka najsvetija čin. To nije samo izgovaranje sudbonosnog “Da”, kao kod građanskog venčanja, već sjedinjenje dvoje mladih do kraja života. Samim tim nosi dozu ozbiljnosti i dostojanstva koje nikog ne ostavlja ravnodušnim. Ujedno, zahteva poštovanje određenih pravila koja mladence uvode u svetu tajnu braka.

Venčanice za venčanje u crkvi

Iako, danas, nije striktno određena odeća za venčanje, iz poštovanja prema crkvi postoje nepisana pravila. Zbog toga vam salon venčanica Dar otkriva koje su idealne venčanice za venčanje u crkvi.

Venčanice sa rukavima za ceremoniju u crkvi

Svi znamo da se u crkvu odlazi pokrivenih ramena, nogu i ruku, pa neveste koje odluče da sklope brak u crkvi rado biraju svadbene haljine sa rukavima. Da su one od davnina bile pravi izbor svedoče i dame plave krvi.

Kraljica Elizabeta je 1947. godine ponela haljinu sa rukavima koja je bila ukrašena ručno šivenim biserima. Deceniju kasnije Grejs Keli je pokazala svu svoju gracioznost u princeza kreaciji na kojoj su u prvi plan došli rukavi od čipke. Traciju krojeva sa rukavima nastavile su i moderne dame, poput španske kraljice Leticije, Kejt Midlton, Megan Markli…

Čak i ako niste ljubitelj rukava, smatrajući ih prevaziđenim trendom, promenićete mišljenje kada ugledate venčanice za 2021. godinu. Upravo u kolekcijama vodećih brendova vladaju maštoviti rukavi. Počev od neobičnih sečenja, preko oversized i boho stila, pa do bajkovitih u kombinaciji čipke i tila – sigurni smo da nećete moći da im odolite.

Venčanice za venčanje u crkvi

Dodatna prednost: venčanice sa rukavima možete da ponesete ne samo na svaki tip venčanja, već i tokom čitave godine.

Zamenite dekolte romantičnom kragnom

Neveste koje neguju vintage stil mogu da izaberu venčanice za venčanje u crkvi koje imaju visoku kragnu.

Kako je nastao u doba Renesanse, ovaj maleni detalj oslikava neverovatnu romantiku kakvu želite da imate za svoj veliki dan. Istovremeno, venčanice sa visokom kragnom pretvaraju vas u modernu princezu iz bajke, jer na najbolji način pružaju aristokratski efekat sa dvorova.

Ponesite svoj omiljeni model venčanice za venčanje u crkvi!

Ko kaže da morate da odustane od svoje venčanice iz snova zbog venčanja u crkvi? Ukoliko ste oduvek maštale o zavodljivom kroju koji krasi duboki dekolte, a budžet vam ne dozvoljava da izaberete drugu haljinu za slavlje, budite bez brige. Uz pomoć ogrtača ili bolera prekrićete otvorene delove u crkvi, a potom ih možete skinuti kako bi vaša haljina na proslavi zasijala u pravom sjaju.

Venčanice za venčanje u crkvi

Za neveste koje su oduvek želele da istaknu gola leđa svojom svadbenom haljinom ili, pak, nežnu liniju vrata modelima spuštenih ramena za venčanje u crkvi dovoljan je dug veo. Ne samo da će sakriti “kritične” delove, već će vašem wedding looku dati dodatnu dozu sofisticiranosti.

Mnoštvo modela venčanica novih kolekcija koje potpisuju čuvene kuće čeka vas u salonu Dar. Takođe, u ovom bridal carstvu možete pronaći i aksesoar koji će upotpuniti vašu omiljenu haljinu za venčanje u crkvi.

0 Comments

Оставите одговор