Venčanice

Haljine za svadbe – Kako odrediti veličinu i stil koji vam najviše odgovara?

Haljine za svadbe

Haljine za svadbe savršen su izbor za svaku vrstu venčanja.

Magični letnji meseci obasjani sunčevim zracima i mesečinom i ispunjeni mirisom i prelepim bojama cveća čine idealan dekor za veliki događaj, te ne čudi što je ovo doba omiljeno mnogim parovima koji se spremaju da izgovore sudbonosno „Da“.

Ukoliko ste odredili datum i mesto za venčanje pravi je trenutak da se posvetite omiljenom delu – pronalaženju savršene venčanice. Mnoštvo stilova, krojeva i novih modela stavljaju svaku devojku u dilemu, te se čini da je gotovo nemoguće izabrati samo jednu. Pitanje veličine dodatno otežava izbor.

S obzirom da određivanje veličine utiče na to kako će model haljine za svadbe stajati salon venčanica Dar daje vam savete kako da saznate koji je pravi broj za vas.

Da li se veličine venčanica razlikuju od običnih haljina?

Kupovina ili iznamljivanje haljine za venčanje je potpuno drugačije iskustvo od kupovine bukvalno bilo kog drugog odevnog predmeta. Umesto da u prodavnici kroz rafove tražite broj haljine koju želite da probate, kod venčanice je potpuno drugačija procedura potrage, uključujući i njenu veličinu.

Haljine za svadbe

Mnoge buduće mlade su zbunjene, pa i neprijatno iznenađenje kada odluče da probaju venčanicu koja im se dopala, jer su shvatile da im je broj garderobe koji svakodnevno nose u ovom slučaju mali. Tako, na primer, možda će morati da probaju model veličine 42 iako haljine u njihovom plakaru nose broj 38.

Razlog za to leži u činjenici da je određivanje veličine haljine za svadbe zasnovano na tradicionalnoj evropskoj veličini iz 40-ih godina. Dizajneri i krojači venčanica su generalno navikli na ovaj šablon iz prošlosti, te je on zadržan do današanjih dana.

Morate znati da veličine venčanica, takođe, mogu da variraju u zavisnosti od brenda, a neki dizajneri se odlučuju da kreiraju sopstvene tabele veličina.

Kako najbolje odrediti veličinu haljine za svadbe?

Da biste bile sigurne da je veličina haljine za svadbe dobro određena najbolje je da vas izmere profesionalci u salonu venčanica. Ako, ipak, želite to da učinite kod kuće, pre polaska u potragu, stručnjaci savetuju da se obavezno merite bez odeće, osim donjeg veša. Takođe, nikako ne treba mernu traku držati previše čvrsto ili previše labavu.

Merenje kukova treba da bude diktirano najširim delom kuka, kao i poprsja. Dok za struk osoba koja vas meri treba traku da postavi na „prirodni struk“ ili najmanji deo torza.

Haljine za svadbe

Za merenje dužine preporučljivo je da obujete cipele za venčanje ili slične koje imate kako biste dobile najtačnije mere. Ujedno možete jasno da sagledate dokle treba da seže vaša venčanica.

Korekcije u veličini haljine za svadbe

Čak i pored preciznog određivanja veličine mnoge neveste se suočavaju sa potrebnim korekcijama na venčanici. Zahvaljujući njima vaša haljina iz snova stajaće savršeno, garantujući vam zadivljujući izgled koji se pamti.

Važno je da zapamtite da pri izboru ne treba da se vodite veličinom, već kako se osećate u venčanici. Ukoliko svadbena haljina koju ste pronašle pristaje vašem stilu i karakteru, veličina je samo broj na njoj koji niko neće videti.

Haljine za svadbe

Drage dame, venčanice za leto 2023. svetski poznatih bridal brendova čekaju vas u salonu venčanica Dar.