Venčanice

Šta stil venčanice govori o vama?

Stil venčanice

Stil venčanice ima važan zadatak, a to je da vas predstavi u najlepšem svetlu.

Istorija bridal mode nije ispričana samo u bojama, tekstilu i u ukrasima. Svakako, svi ovi elementi imaju važnu ulogu u kreiranju zadivljujućeg wedding look-a. Ipak, glavni deo poveren je silueti, tj. stilu koji nosi haljina.

Stil venčanice daje moćnu izjavu. Predstavlja odraz ličnosti neveste, ali i njenog mesta venčanja. Ujedno, čini svedočanstvo vremena u kome je nastao. Tako su 50-e bile u znaku tradicionalne elegancije venčanice sa visokim okovratnikom za koji je zaslužna Grejs Keli. Dok su predimenzionirani puf rukavi i suknja A-kroja sinonim za 80-e. Čak su rane 2000. imale prepoznatljivu siluetu koja je dolazila u vidu ležernijeg sirena kroja.

Iako su danas najpopularniji stilovi venčanica postali individualniji, jedinstveniji, jedno je sigurno – govore o karakteru mlade.

Princeza stil venčanice

Venčanice princeza kroja uvela je u bridal modu Kraljica Viktorija kada se udala za princa Alberta 1840. godine. Karakteriše ih puna suknja sa čvrsto stegnutim gornjim delom, često u vidu korseta. Prepoznatljivi raskošni donji deo savršeno prekriva svaki nedostatak stvarajući moćni efekat koji se pamti. Ujedno, čini struk užim, a grudi bujnije, te ne čudi što je ovaj dizajn jedan od omiljenih među budućim nevestama.

Stil venčanice

Ono što ga čini posebno popularnim jeste osećaj koji stvara. Princeza kroj učiniće da se osećate poput dame plave krvi. Zato ga biraju romantične devojke koje žele bajkovito slavlje.

Čest je izbor i neodlučnih devojaka. Naime, pojedine princeza kreacije dolaze sa odvojivim donjim delom, te u trenu balski model postaje zavodljiva sirena. Zahvaljujući ovoj mogućnosti dobijate 2 stila sa samo jednom haljinom.

Venčanice sirena stila

Sirena stil venčanice doživeo je pravi bum početkom 21. veka. Zavodljivi kroj koketira sa ženskom figurom prateći njene obline. Dok se ispod kolena širi tako da stvara savršen balans sa uskim gornjim delom. Ovakav dizajn stvara iluziju figure u obliku peščanog sata, te zrači prefinjenim sekspilom.

Stil venčanice

Često uparena sa dekolteom bez bretela ili golim leđima, silueta sirene je za mladu koja želi wow efekat na dan svog venčanja. Zapravo, ove venčanice biraju samouverene devojke koje se ne boje da pokažu svoje atribute. Mnoge čak slede pravilo da udobnost nekad treba žrtvovati zarad lepote i stila. Zbog toga skoro u svakoj prilici nose visoke potpetice. U njihovom make upu dominira smokey eyes, a volumizirani talasi u kosi.

Venčanice A-kroja

Silueta A-kroja pojavila se 50-ih godina i do današnjih dana je jedan od vodećih stilova. Dobila je ime po punom obliku suknje koji podseća na obris velikog slova „A“. Tačnije, obuhvata nevestin struk i preliva se do zemlje u punoj suknji. Na taj način uspešno prekriva široke kukove, balansira široka ramena i pruža eleganciju i veličanstvenost bez dodatne drame kao kod princeza kroja.

Stil venčanice

Venčanice A-kroja spajaju trendi elemente sa vanvremenskom klasikom. S obzirom da odišetu modernom elegancijom idealna su opcija za neveste koje žele tradicionalno venčanje sa modernim osvrtom. Mada ih rado biraju i devojke koje pridaju važnost praktičnosti. Odnosno, one koje teže formalnosti, ali i dalje žele da plešu celu noć bez ograničenja koje često donose princeza i sirena kroj.

Kratke venčanice

Bez obzira što dolaze u različitim krojevima, kratke venčanice su sinonim za ležernost. One pružaju slobodu pokreta, te su izbor devojaka vedrog karaktera, koje ne vole da se pridržavaju pravila.

Stil venčanice

Kratki modeli venčanica, takođe, pokazuju istančan modni ukus koji više teži nekonvencionalnosti nego tradiciji. Upravo u tom stilu je i čitavo slavlje, jer ove devojke žele da pokažu svoj nezavisni duh.

Drage dame ukoliko ste odredile datum svog venčanja pravo je vreme da posetite salon venčanica Dar. U našoj bogatoj ponudi čekaju vas najnovije kolekcije čuvenih bridal brendova.