Uncategorized

Venčanice A-kroja nikada ne izlaze iz mode

Venčanice A kroja

Venčanice A-kroja nikada ne izlaze iz mode.

Venčanje je najvažniji dan u životu svake devojke, koji označava kraj jednog i početak, sasvim novog poglavlja. Upravo to je događaj koji je ispunjen romantikom i najnežnijim emocijama, pa ne čudi što buduće neveste mesecima ranije daju sve od sebe kako bi imale svoje venčanje iz snova.

A savršeni dan uslovljen je najdivnijim modelom venčanice čiji je glavni zadatak da vas iz obične devojke pretvori u zanosnu princezu. Iako mnogi smatraju da jedino sirena ili princeza venčanica odgovara najdivnijim trenucima, salon venčanica Beograd, Dar vam otkriva kakvom magijom zrače venčanice A-kroja.

Kada su nastale venčanice A-kroja?

Posmatrajući venčanice kroz istoriju vidimo da su se venčanice A-kroja pojavile tek u drugoj polovini 20. veka. Pa možemo slobodno da kažemo da su one novi modeli venčanica.

Venčanice A kroja

Termin je prvi put upotrebio Christian Dior kako bi označio svoju kolekciju za proleće 1955. godine. Međutim, venčanice A-kroja su postale najtraženiji model siluete zahvaljujući njegovom nasledniku, Yves Saint Laurentu. Početkom 80-ih potpuno su nestale iz bridal sveta, da bi ih retro trend 90-ih ponovo oživeo.

Ove svojevrsne venčanice u vintage stilu poslednje decenije doživljaju vrhunac popularnosti. Te se mnogi kreatori utrkuju kako bi Diorovoj i Saint Laurentovoj liniji dali lični pečat.

Venčanice A-kroja odgovaraju svakoj nevesti

Dok smo bile male svoje venčanje nismo mogle da zamislimo bez kočije koje vuku beli konji i što raskošnije venčanice. Kako su se modni stilovi promenili, a mi odrasle, uočavamo lepotu koja leži u jednostavnosti. Dok sitni detalji poput čipke, bisera ili kristala na skupocenom materijalu stvaraju luksuzne venčanice.

Upravo ovakav efekat donose venčanice A-linije. Svojim krojem prate liniju tela do struka, a zatim se lagano šire na dole formirajući karakteristični izgled slova A. Ne prianjaju uz bedra i kukove, već je akcenat na uzanom struku kojim se vizuelno izdužuje čitava figura.

Zapravo, ovakva venčanica ističe najlepši deo vašeg tela.

Zbog ovakve forme u njima svaka nevesta izgleda vitko i elegantno, te su savršene i kao venčanice za trudnice. Takođe, klasični, a prefinjeni stil prikladan je za bilo koje venčanje – od tradicionalne, crkvene ceremonije, pa do neformalne žurke.

Po čemu se venčanice A-kroja razliku od princeza modela?

Iako na prvi pogled deluju isto, venčanice u stilu princeze i A-kroja imaju značajne razlike.

Venčanice A kroja

Najuočljivija je širina donjeg dela. Kod princeza modela obavezna je krinolina. Ona daje težinu svadbenoj haljini, čineći kretanje ograničenim. Za razliku od njih, venčanice A-kroja su znatno uže u donjem delu i nemaju slojevitu konstrukciju. Samim tim su i laganije, pa ih rado biraju neveste koje nisu navikle da ih odeća ni u kom delu zateže.

A-kroju odgovaraju različiti tipovi dekoltea, kao i tkanine, dok balski apsekt zahteva raskošne, teške tkanine i namenjene su, pre svega, velikim, tradicionalnim proslavama.

Prilikom izbora venčanice trebate imati u vidu još jednu razliku. Bogati kroj princeza haljine skraćuje figuru, pa one nisu preporučljive sitnim nevestama, jer ih gomila materija može “oklopiti”.

Ukoliko želite diskretnu sofisticiranost posetite salon venčanica Dar, jer ćete u njemu naći venčanice koje oduzimaju dah. Naime, nova kolekcija Cosmobella 2019. A-kroj je podigla na novi nivo pružajući nam najraznovrsnije verzije.

 

3 thoughts on “Venčanice A-kroja nikada ne izlaze iz mode

Comments are closed.