Venčanice

Boho venčanice – Savršeni spoj impresivnog kroja i luksuznih materijala

Boho venčanice

Boho venčanice omiljene su mnogim devojkama širom sveta.

Venčanje je jedan od najvažnijih događaja. On označava početak ne samo novog poglavlja u vašoj zajedničkoj bajci, već i novi životni stil. Kao kruna ljubavi donosi vam dan ispunjen najdubljim emocijama, romansom i, pre svega, osmesima dragih ljudi.

Naravno, glavna zvezda ovog događaja je venčanica. Svojim impresivnim krojem i luksuznim materijalima predstavlja simbol Visoke mode namenjen za poseban dan.

U mnoštvu novih bridal trendova, ove godine izdvojile su se venčanice u boho stilu.

Šta su boho venčanice?

Boho venčanice pojavile su se 60-ih godina, kao odraz bohemian ere. Čak i naziv potiče od reči boemi, što označava slobodni duh. Upravo takvu strukturu imaju ove haljine za venčanje.

Dizajnirane za nekonvencionalne mlade izdvajaju se lepršavim tkaninama. Na taj način prate liniju tela naglašavajući diskretno deo figure. Uz udobnost u prvom planu, često dolaze u nestrukturisanoj silueti sa dramatičnim rukavima, čipkanim ukrasima i mešavinom tkanina.

Zamislite sebe kako hodate do oltara u haljini koja se kreće sa svakim vašim korakom, pokazujući vašu individualnost. Da, taj osećaj pružaju boho venčanice. Romantične, a opet avanturističke – stvorene su sa umetničkom perspektivom, tako da slave ljubav na netradicionalan način.

Boho venčanice

Cveće je glavni motiv na ovim kreacijama, te se opravdano svrstavaju u venčanice sa cvećem. Motivi cveća kreirani su u različitim tehnikama, uključujući cvetne čipkane aplikacije, vezeno cveće i štampani dezen.

Bez obzira na način izrade imaju zadatak da dodaju teksturu i dimenziju haljini. Dok zadržavaju njenu bezvremensku privlačnost.

Koji stil venčanice najbolje odgovara boho kroju?

Kada je u pitanju boho svadbeni stil, postoji čitav niz koje možete izabrati. Počev od bajkovitih venčanica sa carskim strukom, preko ležernih, jednostavnih krojeva, pa do A-siluete – boho haljine plene eteričnom estetikom. Ujedno, zadržavaju dozu elegancije i glamura.

Boho venčanice imaju tendenciju da budu ležernije i opuštenije. Zato, pri izboru vodite računa da odgovara mestu slavlja. Maksi model sa puno volumena savršen je za venčanje na otvorenom, dok strukturiraniji krojevi više pristaju zatvorenom okruženju.

Boho venčanice

Druga važna karakteristika je godišnje doba. Boho venčanice su sinonim prozračnosti, te morate uzeti u obzir da tkanina odgovara sezoni. Stručnjaci savetuju da za toplije mesece birate šifon i til, a za zimska venčanja tu su somot i svila.

Ukoliko je boho stil vaš izbor obratite pažnju na ravnotežu između udobnosti i prefinjenosti. Nemojte se plašiti spajanja tkanina, tekstura i ukrasa. Takođe, imajte na umu svadbene dodatke, kao što su pojas, nakit i cvetne krune. Oni će vam pomoći da imate boho wedding look vredan pamćenja.

Kako stilizovati boho venčanicu?

Modni dodaci su ključni za boho venčanice.

Veo je omiljen među njima. Za boho stil birajte kraće verzije od čipke. Ne samo da će savršeno upotpuniti celokupni izgled, već će naglasiti vašu gracioznost.

Cvetna kruna je jedinstvena alternativa velu. Pruža dašak romantike kakav očekujete za svoj veliki dan. Ipak, znajte da više odgovara venčanjima na plaži ili u prirodi. Za slavlje u svečanoj sali možete izabrati raskošnu traku. Nežna, sofisticirana predstavlja šik dodatak, te je idealna za urbane neveste koje ne žele tradicionalni veo.

Boho venčanice

Na kraju krajeva, najbolja alternativa velu za boho venčanicu zavisiće od vašeg ličnog stila i ukupne estetike venčanja.

Drage dame, boho venčanice čuvenih bridal brendova čekaju vas u salonu venčanica Dar.