Venčanice

Kako napisati govor za venčanje?

Govor za venčanje

Govor za venčanje je važni deo ovog velikog dana.

Svadbeni dan je, prema mišljenju mnogih parova, najvažniji događaj u životu. Ne samo da vaša ljubav dobija novi smisao, već je predviđeno da bajka traje zauvek. Imajući ovo u vidu ne čudi što je venčanje ispunjeno najdubljim emocijama, osmesima i suzama radosnicama, kao i posebnim sjajem u očima mladoženje kada prvi put ugleda svoju voljenu u očaravajućem modelu glamurozne venčanice.

Pregršt emocija prati i dobra zabava. Za atmosferu koja se pamti nije zaslužan samo bend sa odličnim izborom muzike, već i kum, jer upravo njemu pripada čast svadbene zdravice.

S obzirom da pisanje nije nimalo lak zadatak, salon venčanica u centru Beograda, Dar vam daje savete kako da sastavite govor za venčanje.

Kako započeti govor za venčanje?

Govor za venčanje treba da dirne goste, ali istovremeno da ih oduševi. Iako ovo deluje kao nemoguća misija uz malo truda postići ćete oba efekta.

Svoju zdravicu počnite tako što ćete se predstaviti. Sigurno vas veći deo prisutnih poznaje. Ipak, stručnjaci savetuju da obavezno kažete ko ste, koja je vaša uloga u ovom slavlju, kao i da zahvalite svima što su došli.

Govor za venčanje

Tek nakon uvodnih reči dobrodošlice možete započeti svoju priču o mladom paru. Mlada i mladoženja su vaši najbolji prijatelji, te nemojte kriti uzbuđenje što su se odlučili na ovaj veliki korak. Ujedno, pokažite koliko ste počastvovani što je baš vama pripala čast da budete kum.

Sledeći deo govora treba da bude vezan za ljubav mladog para – počev od upoznavanja, pa do veridbe. Nemojte da zaboravite da istaknete i njihove osobine zbog kojih ih svi cene.

Da biste zadržali pažnju gostiju obavezno ispričajte neku anegdotu. Pri čemu ona ne mora biti vezana samo za njihov zajednički život, već može biti i iz detinjstva. Vodite računa da šaljivi ton bude primeren i starijim generacijama.

Koliko treba da traje govor za venčanje?

Sigurni smo da ste čuli, ako ne i doživeli, da prisustvujete svadbi gde je kum rešio da ispriča celu životnu priču mladoženje i mlade. Nije redak slučaj da je govor za venčanje otišao u sasvim drugom smeru, bez ikakve povezanosti sa mladim parom.

Znajte – niko ne želi da na ovom slavlju sluša dugi monolog. Ključ uspeha vašeg govora se krije u kratkim, jasnim rečenicama koje ostavljaju upečatljivi utisak. Zato je najbolje da govor traje između 4-5 minuta. Ovo vreme je sasvim dovoljno da ispričate oko 500 reči, što je, složićete se, sasvim dovoljno.

Šta treba izbegavati?

Pominjanje bivših nikako nije preporučljivo. Takođe, treba izbegavati dešavanja sa devojačke i momačke večeri, kao i pričanje intimnih i stvari koje su vam mladoženja ili mlada rekli u poverenju.

Govor za venčanje

Obratite pažnju da vaš govor ne bude previše ličan. Odnosno, da u njemu ne pominjete previše sebe, jer ovo nije vaš dan!

Drage dame, nakon što ste dobile verenički prsten sa dijamantom i odredile datum venčanja, vreme da je da krenete u potragu za omiljenom haljinom. U salonu venčanica Dar čekaju vas venčanice 2023. svetskih brendova, kao i stručno osoblje koje će ispuniti sve vaše želje.

Posetite nas i uverite se same zašto važimo za najbolji salon venčanica!