Greške pri čuvanju venčanice

Greške pri čuvanju venčanice

adminvencanja Comments 0 14/10/2021

Greške pri čuvanju venčanice mogu da naruše njenu očaravajuću lepotu.

Gotovo da ne postoji devojka na svetu koja sa nestrpljenjem ne očekuje najvažniji dan u svom životu. I dok mnoge unapred imaju kroj svoje venčanice iz snova u glavi, druge se tek nakon veridbe suočavaju sa večitom dilemom: “princeza ili sirena kroj”.

Bez obzira za koji model luxuzne venčanice se odlučite, jedno je sigurno – ona će učiniti da zablistate na svoj slavlju. Međutim, priča o najsanjanijoj haljini ovde se ne završava.

Nakon što je veliki dan konačno došao i prošao, dok se pripremate za medeni mesec, briga o venčanici je sigurno poslednja stvar na umu. Zato ne čudi što je mnoge neveste samo okače u najudaljeniji deo plakara, što je velika greška.

Greške pri čuvanju venčanice

Iako je ovo najskuplji komad odeće koji ste ikada kupile, verovatno ga nikada više nećete nositi. Ipak, to ne znači da treba da zaboravite na njega. Zamislite razočaranje kada izvučete svoju dragu haljinu i vidite da je uništena usled godina nepravilnog čuvanja.

Imajući ovo u vidu salon venčanica u centru Beograda, Dar vam otkriva kako da izbegnete greške pri čuvanju venčanice.

Odlaganje čišćenja venčanice

S obzirom da su vintage venčanice poslednjih sezona u trendu, nije redak slučaj da ćerke ponesu haljinu koju su njihove majke nosile na svom venčanju. Sve što je potrebno jeste mala prepravka i moderni ukrasi za venčanice i – najvažniji kreacija je spremna je za ponovno prikazivanje.

Greške pri čuvanju venčanice

Nažalost, radost mogu da naruše mrlje na skupocenoj tkanini, koje nećete moći tako lako da otklonite. Razlog njihovoj pojavi leži u činjenici da venčanicu niste odmah očistile. Čak i ako je ostala potpuno čista nakon venčanja, tokom vremena mogu nastatit promene u boji tkanine. Zbog toga stručnjaci savetuju da u roku od 3 do 4 nedelje po nošenju odnesete venčanicu na profesionalno čišćenje kako biste je pravilno pripremile za čuvanje.

Samostalno čišćenje

Pokušaji da sami očistite prljavštinu i fleke sa skupocenog materijala spada u najčešće greške pri čuvanju venčanice.

Nemojte da zaboravite da su venčanice napravljene od delikatnih materijala, poput svile, čipke i satena, pa tretiranje neadekvatnim sredstvima može da ih ošteti. Da biste izbegli ovaj problem umesto upotrebe kućnog praška poverite svoju luksuznu haljinu profesionalcima. Jedino oni znaju da odrede najsigurniji i najefikasniji način čišćenja.

Greške pri čuvanju venčanice u plakaru

Jednostavno stavljanje na vešalicu nije dovoljno za venčanice. Čak ni čuvanje u plastičnoj kesi za odeću nije preporučljivo, jer može doći do vlage i plesni koje će oštetiti tkaninu.

Za očuvanje besprekornog izgleda najbolje je da venčanicu odložite u pamučnu vreću za čuvanje kako bi materijal mogao da “diše”. Time ćete sprečiti pojavu žutih mrlja. Za dodatnu sigurnost stavite je u kutiju za skladištenje odeće koju ćete dobro zatvoriti. U protivnom postoji opasnost da bude izložena sunčevoj svetlosti, prašini, grinjama, moljcima i drugim štetnim efektima.

Greške pri čuvanju venčanice

Drage dame, ako ste odredile dan kada ćete izgovoriti sudbonosno “da” pravi je trenutak da posetite salon venčanica Dar. U najvećem carstvu svadbenih haljina čekaju vas najnovije kolekcije čuvenih svetskih brendova, kao i ljubazno osoblje koje će vam pomoći da pronađete onu pravu.

0 Comments

Оставите одговор