Venčanice

Kraljevske venčanice

Kraljevske venčanice

Kraljevske venčanice san su svih nevesti.

Iako najpoznatija venčanja holivudskih parova ispunjavaju novinske članke, kraljevska slavlja ipak privlače najviše pažnje. Kao neiscrpni izvor raskoši za nas obične ljude, ona nam nude uvid u svet ispunjen prefinjenom elegancijom koja pleni na svakom koraku, dok su prave zvezde ceremonije glamurozne venčanice koje ostavljaju bez daha.

Ne samo da su večita inspiracija budućih nevesti, već su kraljevske venčanice pokretač mnogih trendova koje su obeležile bridal svet. Tako je kraljica Victoria u 19. veku uvela trend bele svadbene haljine. Princeza Diana je zaslužna za čuveni kraljevski šlep, dok je Meghan Markle na velika vrata vratila nežnost suptilnog kroja sa čamac dekolteom.

Imajući u vidu značaj koji imaju kraljevske venčanice salon venčanica Dar vam otkriva najspektakularnije među njima.

Sofisticirani sjaj dostojan princeze

Prvo mesto na listi, prema mišljenju mnogih, zasluženo pripada venčanici Grace Kelly.

Kraljevske venčanice

Na venčanju sa princom Rainierom poznata glumica nosila je bajkovitu kreaciju koja je bila poklon njenog filmskog studia, Metro-Goldwyn-Mayer (MGM Studios). Čast da stvori ovo remek delo pripalo je Helen Rose, Oskarom nagrađenoj kostimografkinji sa kojom je Grace već sarađivala na filmovima.

Prelepi model venčanice princeza kroja visokog okovratnika i širokog pojasa izrađen je od čipke stare preko 100 godina, 23 metara svilenog tafta i 90 metara svilene mreže. Prema navodima 30 krojačica je 6 nedelja predano radilo kako bi se stvorila impresivna haljina koja je oduševila ne samo goste na venčanju, već i širu javnost, pa i modne kritičare. Čak je legendarni dizajner Oscar de la Renta izjavio da je Grace Kelly svojim wedding look-om dala novo značenje reči „ikona“.

Vanvremenska, a opet moderna i danas, ova kraljevska venčanica zadivljuje svojim detaljima. Počev od ručno šivenih bisera na stezniku, preko podsuknje iz 3 sloja, pa do šlepa koji se sastojao od trouglastog umetka od tila i čipke – svaki element naglašava gracioznost.

Da je venčanica Grace Kelly, zaista, vredna pomena potvrđuje i činjenica da je upravo ona inspirisala svadbeni izgled Kate Middleton, Kim Kardashian (na venčanju sa Krisom Humphriesom) i Ivanku Trump.

Najlepše kraljevske venčanice sa dugim rukavima

Španska kraljica Letizia važi za pravu modnu ikonu. Svakom odevnom kombinacijom nas oduševljava, te ne čudi što je i njena svadbena haljina jedan od omiljenih modela.

Kraljevske venčanice

Venčanicu potpisuje španski dizajner Couturier Manuel Pertegaz. Izrađena je od belog satena istkanog valensijskom svilom koji je na rubovima ukrašen cvetnim vezom od pravog zlata.

Ono po čemu se izdvaja jeste strukturirana otvorena kragna koja je u duhu kreacija 18. veka. Dok sofisticirani A-kroj dodatno naglašava šlep dug 4 metra.

Venčanica španske kraljice ušla je u istoriju i kao najskuplja koju je ikada ponela dama plave krvi. Njena vrednost na dan venčanja 2004. godine iznosila je 8 miliona dolara.

Jednostavna elegancija koja osvaja

Princeza Charlene je dala novo značenje modelu venčanice spuštenih ramena. U prepoznatljivom svedenom, a otmenom stilu, koji neguje prelepa princeza od Monaka, svadbena haljina je pravo oličenje kreacije za sva vremena.

Kraljevske venčanice

Za njeno postojanje zaslužna je modna kuća Armani Privé, a bilo je utrošeno 2.500 sati rada i 80 metara svilene organze. Ipak, bogati ukrasi su ono što daje pečat raskoši na svedenom kroju. Niz prednji deo haljine, donji deo suknje i centar šlepa ušiveno je platinastim koncem za vezenje čak 40.000 Swarovski kristala, 20.000 bisera i 30.000 zlatnih kamenčića koji su postavljeni tako da formiraju cvetni uzorak.

Bajkovite venčanice svetskih brendova koje krasi kraljevska raskoš čekaju vas u salonu venčanica Dar.

 

 

Related Posts