Najpoznatija venčanja

Najpoznatija venčanja – Od Kraljice Kleopatre do Megan Markle

adminvencanja Comments 0 11/03/2021

Najpoznatija venčanja kroz istoriju vode nas kroz različita razdoblja i govore kako o ljubavi, tako i modi koja se menjala kroz epohe.

U narednom blogu pročitajte pregled najvažnijih venčanja u istoriji čovečanstva i približite sebi delić njihove glamurozne ljubavne priče koja je krunisana brakom.

Marko Antonije i Kleopatra

Kako istoričari pričaju, ovo je bio brak iz čiste ljubavi. 36.godine pre Hriste dvoje mladih ljudi se venčalo i počelo plan za osvajanje Rima. U to vreme sve velike ljubavi su vezivane za tragediju, pa je tako na žalost i ova skončala. Ali je ostala zapamćena do danas i dalje se o njoj ispredaju priče.

Najpoznatija venčanja – Josephine de Beauharnais i Napoleon Bonaparte

Upoznali su se na jednoj zabavi, a Napoleon se, ne očekujući, momentalno zaljubio. Opčinila ga je šarmom, inteligencijom, dobrim ukusom, socijalnim veštinama. Ali on se nije svideo njoj… Ipak, Žozefina je volela život na visokoj nozi. Tako je pristala je na njegovo udvaranje i vrlo brzo se udala za njega iz interesa. To je jedna od verzija susreta dvoje najpoznatijih ljubavnika svih vremena.

Vremenom je ljubav nadjačala sve a posle njene smrti Napoleon je patio do kraja života, noseći medaljon oko vrata sa ljubičicama koje mu je Žozefina poklonila.

Jackie and JFK

Među najpoznatija venčanja spadaju svakako i ona izeđu Jackie and JFK.

Venčali su se 1953. godine na Rhode Islandu. Kao oličenje skromne gracioznosti i šarma, Jackie je nosila svilenu haljinu od slonovače, dizajnera Ann Love, koja je imala prelepe plisirane motive i rozete. Njen bujni bidermajer bio je napravljen od gardenija i orhideja.

I danas ona važi za ikonu stila i svaka dama od ukusa teži da sledi njen modni put.

Audrey Hepburn i Mel Ferrer

Najpoznatija venčanja nisu uvek i najglamuroznija. O tome svedoči venčanje Audrey Hepburn i Mel Ferrer, koji su se venčali 1954.godine. Njen stil je vanvremenski i odraz je sofisticiranosti i ženstvenosti.

Najpoznatija venčanja

Jednostavna venčanica koju su krasili retro vezovi po haljini i danas bi mogla da posluži kao uzor nevestama koje ne žele previše detalja i preferiraju ležerniji stil.

Grace Kelly i Prince Rainier

Ne možemo da spominjemonajpoznatija venčanja a da se ne setimo i ne zaljubimo iznova u prelepu Grace Kelly.

Najpoznatija venčanja

Ova glamurozna zvezda udala se za princa Rainiera 1956.godine u venčanici od čipke, dizajnerke Helen Rose.

Gornji deo imao je podstavljeni steznik koji je imao i svoj „podsteznik“. On je prelazio u donji deo i bio podrška podsuknjama. Podsuknje su se nizale u predivnim, nabranim slojevima. Na njih je dolazila plisirana suknja krojena iz jednog dela. Na kraju su čipkasti šlep i svileni pojas upotpunili zahtevan dizajn.

Venčanice u boji – Elizabeth Taylor i Richard Burton

Elizabeth Taylor i Richard Burton su se venčali 1964.godine. Ukolko ste pristalica nesvakidašnjeg stila onda će vas oduševiti njena venčanica.
Elisabeth je nosila  venčanicu od bledo žutog muslina, ukrašenu smaragdno – dijamantskim brošem koji joj je poklonio suprug. Kao detalj koji se pamti je njena bujna crna kosa, koja je bila ukrašena đurđevkom i belim zumbulima….

Lady Di i Prince Charles – Najpoznatije venčanje u istoriji

Svakako među najpoznatija venčanja se ubrajaju i ono između prelepe Lady Di i Princa Charlesa.

Najpoznatija venčanja

Ovo je svakako bilo VENČANJE VEKA! Venčali su se 1981. godine u katedrali Svetlog Pavla.

Dejvid i Elizabet Emanuel su bili mladi dzajnerski par koji je izabran da kreira venčanicu za buduću princezu. Rezultat je bio bajkovita venčanicu s puf rukavima i detaljima od starinske čipke i svilenog tafta.

Venčanica koju je Dajana nosila je imala više od 10.000 ručno šivenih bisera, kao i ekstravagantni veo od 7,6 metara. To je najduži veo koji je nošen na bilo kom kraljevskom venčanju.

Kate Middleton i Prince William

Kate Middleton i Prince William venčali su se 2011. godine, na najspektakularnijem venčanju o kojem se pričalo godinama.

Za njenu elegantnu, kraljevsku toaletu bila je zadužena Sarah Burton, ispred kuće Alexander McQueen. Venčanica je bila boje slonove kosti, a rukavi od ručno rađene najfinije čipke. Korset i suknja napravljeni su od kombinacije svile i satena.

Venčanje Meghan i Harry

Meghan Markle je  u Givenchy venčanici rekla „DA“ princu Harryju.

Najpoznatija venčanja

Venčanica je bila od saten svile i imala je prilično jednostavan kroj, otvorena leđa i čamac izrez. Celom venčanicom dominira dugačak šlep i veo, a od ukrasa je samo imala prelepu dijamantsku tijaru.

Nadamo se da smo vam ovom „šetnjom kroz istoriju“ venčanja uspeli barem približno da dočaramo kako su izgledale venčanice najlepših žena na svetu.

U salonu venčanica Dar možete pronaći najlepše venčanice svetski poznatih dizajnera, i sigurni smo da će neka od njih odgovarati i vama.

 

 

 

0 Comments

Оставите одговор