Venčanice

Koktel venčanice – Vodeći trend za 2023. godinu

Koktel venčanice

Koktel venčanice su jedan od vodećih trendova za venčanje 2023. godine.

Iako se smatraju modernim stilom, zapravo, imaju dugu tradiciju. Nastale su od haljina koje su se pojavile nakon Prvog svetskog rata. Naime, sve veći broj žena koje su radile u kompanijama doveo je do potrebe kreiranje novih oblika odeće. Tako su nastale čuvene koktel haljine koje su bile namenjene za nošenje na zabavama organizovanim odmah nakon završetka radnog dana.

S obzirom da je bila u pitanju odeća za dnevnu svečanost akcenat je stavljen na eleganciju, ali i komfor, te ne čudi što su vrlo brzo stekle popularnost među pripadnicama lepšeg pola.

Ipak, zvanično uvođenje u svet mode dugujemo poznatom kreatoru Kristijan Dioru, koji je 1948. godine i stvorio naziv „koktel haljine“, a iz njega u narednim godinama su razvijene venčanice u istom stilom.

Koktel venčanice dolaze u različitim oblicima, te vam salon venčanica Dar donosi najlepše predstavnike ovog stila.

Klasične koktel venčanice

Midi venčanice, koje se prema definiciji u bridal kolekcijama svrstavaju u kratke, apsolutni su klasik koktel stila. Ne samo da ispunjavaju sve standarde koje nameće ovaj trend, već su moderna verzija venčanice princeza kroja.

Koktel venčanice

Karakteriše ih punija suknja, koja obično dolazi u slojevima tila ili u kombinaciji tila i satena, tako da daje dozu prefinjenosti. Ujedno, čini bajkoviti kontrast gornjem delu u vidu korseta koji naglašava uzani struk neveste.

Kao inspiracija može vam poslužiti midi venčanica koju je Givenchy kreirao za film „Funny Face”, a nosila ju je Audrey Hepburn. Iako nastala 50-ih godina krasi je gracioznost koja buduće neveste i danas osvaja pri prvom pogledu.

Dodir sjaja na koktel venčanici

Ne postoji ništa poput zadivljujućeg sjaja svadbene haljine. Ovaj prelepi materijal za venčanice dolazi u širokom spektru, tako da ćete lako pronaći blistavi model po svom ukusu.

Koktel venčanice

Šljokice su must have za ležerna zimska venčanja. Sparkly tkanine pružaju upečatljivi efekat, pretvarajući svaki kroj u luksuznu kreaciju od koje zastaje dah. Zbog blještavog sjaja ove koktel venčanice ne zahtevaju previše aksesoara, već je dovoljan diskretni nakit i par atraktivnih cipela za ples.

Ukoliko želite formalniji wedding look, pravi izbor su koktel venčanice sa kristalima. Svojim sofisticiranim sjajem plene nestvarnim glamurom, dok nežni kroj ističe vašu romantičnu stranu.

Koktel venčanice iz 2 dela

Koktel venčanice čine savršen balans tradicije i ležernosti. Kao takve idealni predstavnici su kreacije iz 2 dela.

Koktel venčanice

Bez obzira što često nose epitet venčanice u boho stilu, „mix & match“ koktel stil je šik, svestran tako da nudi neograničene mogućnosti kombinovanja. Na primer, možete se odlučiti za top od čipke i dugu balon suknju za ceremoniju venčanja i prvi ples, a kada se atmosfera na podijumu zagreje možete suknju zameniti kračom verzijom ili pantalonama.

Za razliku od drugih, ovaj koktel stil je svedeniji, te stručnjaci savetuju da ga stilizujete efektnim nakitom kako biste postigle očaravajući izgled.

Drage dame, u salonu venčanica Dar čekaju vas nove kolekcije vodećih svetskih brendova, a među njima i koktel krojevi. Posetite nas još danas kako biste na vreme rezervisale svoju haljinu iz snova.