Venčanice

Najženstvenije venčanice – Saveti za izbor one prave!

Najženstvenije venčanice

Najženstvenije venčanice osvojile su bridal svet.

Bez obzira da li maštate o venčanju na plaži, u bajkovitom hotelu ili bašti ekskluzivnog restorana, jedno je sigurno – zvezda slavlja je vaša svadbena haljina. Namenjen da ga ponesete samo jednom, ovaj skupoceni komad odeće ima neverovatnu moć da vas predstavi u do tada neviđenjom izgledu.

Gotovo je neverovatno kako vas u trenu pretvara u glamuroznu divu sa crvenog tepiha. Ujedno, vašu figuru dovodi do savršenstva.

Međutim, izbor najvažnije haljine nije nimalo lak. U mnoštvu prelepih krojeva treba izabrati samo jedan. Zvuči, zaista, nemoguće, jer svaka haljina nosi poseban šarm. Izbor dodatno otežavaju brojne siluete i stilovi venčanica sa kojima se morate upoznati pre nego što započnete potragu.

Da bi olakšao izbor salon venčanica Dar vam otkriva najženstvenije venčanice.

Koje venčanice su najženstvenije?

Najženstvenije venčanice, prema mišljenju mnogih, jesu one koje su poznate pod imenom „fit and flare“. Karakteriše ih uzani kroj u gornjem delu. Dok se od struka nadole lepršavo šire tako da stvaraju nežnu siluetu. Upravo u tom ležernijem širem kroju se razlikuju u odnosu na venčanice princeza kroja, ali i sirena modela.

Najženstvenije venčanice

Iako su jedan od vodećih trendova ove godine, „fit and flare“ kreacije imaju dugu istoriju. Svoje postojanje duguju Christian Dioru. Naime, moda nakon Drugog svetskog rata nije nosila epitet „damski“. To je sasvim opravdano, jer je u posleratnim godinama akcenat bio na obnovi ekonomije.

Da bi uneo luksuz u monotonu garderobu čuveni dizajner je kreirao haljine koje naglašavaju ženske obline na diskretan način. Ženstvene, a opet veoma praktične vrlo brzo su osvojile srca svih dama. Imajući ovo u vidu ne čudi što je kroj već naredne godine postao omiljen među budućim nevestama.

Zašto izabrati „fit and flare“ venčanice?

Najženstvenije venčanice, definitivno, laskaju silueti. Svojom gracioznom formom odgovaraju svakoj građi tela.

Devojkama koje imaju figuru u obliku jabuke ili kruške, „fit and flare“ kreacije obezbeđuju delikatan prelaz na područje kukova i butina. Na taj način stvaraju idealne proporcije i vizuelni izgled figure peščanog sata.

Pravi su izbor i za devojke atletske građe. Uzani struk ne samo da dodaje notu sofisticiranosti, već i stvara uravnoteženiji i proporcionalniji izgled. Samim tim donosi obline četvrtastoj figuri.

Najženstvenije venčanice

Da je ovo model venčanice koji pristaje svakoj figuri potvrđuje i činjenica da je prikladan i za niske devojke. „Fit and flare“ kroj izdužiće njihovo telo i pomoći im da naglase figuru.

Osim besprekornog pristanja najženstvenije venčanice mogu se pohvaliti i izuzetnom udobnošću. Dizajn, koji ležerno grli telo, omogućava lako kretanje. To ih čini idealnim izborom za svako mesto slavlja.

Ovaj fantastičan stil odlikuje i velika svestranost. Naime, „fit and flare“ svadbene haljine dolaze u različitim varijacijama. Počev od modela sa golim leđima, preko mini krojeva, pa do venčanica sa visokim okovratnikom – vrlo lako ćete pronaći kreaciju o kojoj ste maštale.

Saveti za izbor najženstvenije venčanice

Izrez je jedan od ključnih elemenata. On može drastično da promeni ukupan izgled vaše haljine, te je i prva stvar na koju treba da obratite pažnju. Za dašak romantike razmislite o dekolteu spuštenih ramena ili kroju na jedno rame. Duboki V-izrez dodaje seksipil wedding look-u. Dok visoki izrez unosi dozu otmene elegancije.

Detalji, takođe, igraju važnu ulogu. Bilo da se radi o raskošnim perlama, šljokicama ili delikatnom vezu, ukrasi daju glamur vašoj haljini. Svakako, ne treba zaboraviti ni materijal. „Fit and flare“ modeli su raznovrsni kada su u pitanju tkanine. Od prefinjenog satena i luksuznog krepa, pa do sofisticirane čipke i laganog tila, izbor tkanine može naglasiti različite aspekte dizajna venčanice.

Najženstvenije venčanice čuvenih bridal brendova čekaju vas u bogatoj ponudi salona venčanica Dar.