Venčanice

Venčanice od brokata – Vaša bajka na poseban način

Venčanice od brokata

Venčanice od brokata san su mnogih devojaka.

Svadbena haljina je glavna zvezda proslave. Ona ima moć da vas u trenu pretvori u glamuroznu divu, ostavljajući utisak koji se pamti. Imajući ovo u vidu ne čudi što buduće mlade njenom izboru posvećuju najviše pažnje.

Međutim, potraga za onom pravom nije nimalo laka. Da li izabrati model venčanice A-kroja ili princeze? Da li mi bolje pristaje model venčanice sa bretelama ili top? Koje su najženstvenije venčanice? Ova i slična pitanja postavljaju mnoge neveste.

Pored odabira stilova morate obratiti pažnju i na materijale za venčanice. Počev od izgleda haljine, pa do načina na koji ona pada niz telo – tkanine imaju ključnu ulogu u kroju.

S obzirom da su ove sezone u trendu venčanice od brokata salon venčanica Dar vam otkriva sve što treba da znate o njima.

Venčanice od brokata imaju dugu istoriju

Brokat je jedna od najraskošnijih tkanina koja se koristi u bridal svetu. Tradiconalno je izrađivana od svilenih niti. Dok se danas koriste i poliester i mešavina svile.

Venčanice od brokata

Tkanina se pojavila u kineskoj provinciji Namjing. Od nje su izrađivani isključivo carski odevni predmeti. Stoga je opravdano smatrana kraljevskom, elegantnom, luksuznom tkaninom. Tome su doprinosile i zlatne niti koje su često uključivane u tkanje kako bi se postigao bogatiji izgled.

S obzirom da su Kinezu tehniku pravljenja svile dugo čuvali u tajnosti brokat je bio veoma skup. U srednjem veku znanje o proizvodnji svile postalo je poznato među drugim kulturama. Samim tim se i brokat proširio na zapad.

U 17. veku stigao je u Francusku, gde je prvi put upotrebljen u bridal svetu. Iz Francuske venčanice od brokata vrlo brzo su osvojile ostale zemlje.

Iako su danas dostupne svim damama, zadržale su epitet kraljevske otmenosti. Tajna njihove lepote krije se u jedinstvenom tkanju.

Zašto su venčanice od brokata posebne?

Brokat je tkanina poznata po svom reljefnom motivu, koji daje dubinu venčanici. Najčešće su to cvetne šare tako da unosi dozu romantike u vaš veliki dan. Mada se sreće i sa apstraktnim detaljima koji su savršeni za trendi wedding look.

Venčanice od brokata

Zahvaljujući bogatoj teksturi venčanice od brokata ostavljaju upečatljiv efekat koji se pamti. Gotovo je nemoguće ostati ravnodušan pri raskošnim dimenzioniranim motivima koji naglašavaju lepotu kreacije. Ujedno, pružaju unikatni izgled koji vas izdvaja od drugih.

Brokat karakteriše blaga krutost, tako da daje haljinama strukturiranu siluetu. Zbog toga je idealan za princeza venčanice i kreacije A-kroja.

Kraljevski osećaj dostojan vašeg velikog dana

Postoji više vrsta brokata, te imate i veće mogućnosti izbora svoje omiljene haljine.

Venčanice od svilenog brokata spadaju u najvišu klasu. Svojim očaravajućim sjajem i nežnim dodirom pod prstima učiniće da se osećate poput prave princeze.

Venčanice od brokata

Modele od brokata koji je mešavina pamuka i svile krasi mekoća pamuka i atraktivan izgled svile. S obzirom da materijal poseduje dozu elastina odličan je i za venčanice koje ističu figuru.

Sintetički brokat je povoljniji od prve dve vrste. Ipak, to ne znači da ne poseduje raskošni izgled dostojan venčanja.

Posebna vrsta brokata, tzv. zari brokat, sadržao je u davna vremena niti od pravog srebra i zlata. Danas se umesto njih koriste sintetičke niti koje odgovaraju plemenitim metalima tako da stvaraju zadivljujući efekat koji venčanicu podiže na viši nivo.

Najlepše venčanice od brokata možete pronaći u bogatoj ponudi salona venčanica Dar.