Venčanice

Venčanice sa pojasom

Venčanice sa pojasom

Venčanice sa pojasom unose poseban šarm u wedding look.

Venčanje je jedan od najvažnijih dana u životu svake devojke. Da bi bio savršen neophodna je detaljna priprema. Počev od određivanja datuma, preko pronalažanje pravog mesta da izgovorite sudbonosno “Da”, pa do izbora fotografa – ništa ne treba prepustiti slučaju.

Najveću pažnju buduće neveste posvećuje izboru modela venčanice iz snova. Čak i ako ste u mašti već “kreirale” svoju omiljenu haljinu potraga za njom nije nimalo laka. U mnoštvu različitih stilova i čarobnih krojeva koje donose venčanice za 2022. godinu treba da izaberete onu koja će ne samo savršeno pristajati vašoj figuri, već i na najbolji način vas prikazati. Složićete se, zvuči kao nemoguća misija.

Venčanice sa pojasom

Srećom, salon venčanica u centru Beograda, Dar vam može pomoći predstavljanjem novih trendova. Jedan njih jesu venčanice sa pojasom.

Venčanice sa pojasom imaju dugu istoriju

Iako je pojas vodeći dodatak kada su u pitanju venčanice za zimu 2022. godine, ovaj ukras u bridal svetu ima dugu tradiciju. Zapravo, postojao je još pre nego što je kraljica Viktorija uvela belu boju kao glavnu za svadbene haljine.

U Starom Rimu neveste su na venčanju nosile haljinu od flanela ili muslina ukrašenu zlatnim vezom. Oko struka obavezno je vezivan pojas. “Herkulov” čvor, kako je popularno nazivan, imao je zadatak da sačuva nevestu od zlih duhova.

Iz Rima pojas je prenošen tokom vekova, da bi početkom 20. veka dobio zasluženo mesto na venčanim kreacijama. Čak i kada su 20-ih godina haljine imale kroj sa spuštenim strukom kaiš je pratio njihovu formu u vidu tanke trake oko kukova.

Venčanice sa pojasom

Danas, venčanice sa pojasom dolaze u svim mogućim stilovima te ćete sigurno pronaći onu koja vam najviše odgovara.

Zašto se venčanice sa pojasom izdvajaju od drugih?

Pojas je delikatni detalj koji upotpunjuje kroj haljine. Posebno je dragocen za venčanice u grčko rimskom stilu i modele A-kroja, jer ističe njihov dizajn. Koliku moć ima najbolje se vidi kod jednostavnih kreacija koje se u trenu pretvaraju u luxuzne venčanice dostojne Visoke mode.

Bez obzira kojeg su stila, venčanice sa pojasom učiniće vaš struk užim. Zahvaljujući ovom efektu idealne su za svaki tip građe. Posebno su pogodne za niske i devojke sa oblinama, jer je figura u njima skladnija.

Venčanice sa pojasom

Ipak, najveća prednost ovih venčanica jeste savršeni spoj glamura i romantike. Nežni materijali, poput satena i čipke, od kojih su izrađeni pojasevi za venčanice, daju dašak romantike, dok kristaili, biseri, pa i drago kamenje na njima pruža raskoš kakvu srećemo na kraljevskim venčanjima.

Kako izabrati pravu venčanicu sa pojasom?

Da bi vam venčanica sa pojasom stajala savršeno morate da obratite pažnju na njen glavni deo.

U osnovi, pojasevi na svadbenim haljinama se dele u 3 grupe. Uski pojas je širine do 4 cm. S obzirom da naglašava već postojeće proporcije figure idealan je za vitke neveste.

Pojas širine od 5 do 7 cm vizuelno izdužuje noge, te je najbolja opcija za neveste koje žele da koriguju svoju građu, dok venčanice sa pojasom oko 10 cm širine u prvi plan stavljaju grudi.

Venčanice sa pojasom

Drage dame, sezona venčanja uveliko traje, zato na vreme posetite salon venčanica Dar. U prijatnom prostoru čeka vas pravo carstvo venčanica, uključujući i najlepše modele sa pojasom.