Venčanice u grčko rimskom stilu

Venčanice u grčko rimskom stilu

adminvencanja Comments 0 29/05/2020

Venčanice u grčko rimskom stilu pravi su izbor za letnja venčanja.

Nažalost, pandemija koju je izazvao korona virus mnoge parove primorala je da odlože sudbonosno “Da” za neki naredni mesec. Tako da su i fotografije sa prolećnih svadbi ove godine izostale.

Ipak, ne treba očajaviti, jer pred nama je omiljeno godišnje doba – leto. Da li je vaš san venčanje na moru uz šum talasa, topli pesak pod nogama i čarobni zalazak sunca? Ili ste, možda, odlučili da najvažniji događaj u životu upriličite u bašti ispunjenoj mirisom najdivnijeg cveća?

Bez obzira koje ste mesto izabrali, jedno je sigurno – sa letnjim venčanjima nikada nećete pogrešiti. Nagle promene vremena, drastični pad temperature, jak vetar i obilna kiša koje su česte na svadbama u proleće neće se dogoditi u toku leta. Samim tim, ništa neće moći da pokvari planove za vaše venčanje, te ne čudi što su jul, avgust i septembar najpopularniji meseci za početak novog poglavlja u ljubavi mladih parova.

Ono što svako, pa i letnje, venčanje čini posebnim jeste venčanica iz snova. Ona ima moć da izmami osmeh, ali i po koju suzu, na licima gostiju. Zahvaljujući njoj osećaćete se poput prave moderne princeze, jer vas predstavlja u najlepšem izdanju.

Ukoliko, zaista, želite da vaše venčanje ostane u sećanju svima modni stručnjaci savetuju da se oslobodite tradicionalnih okvira, pa umesto klasičnog princeza kroja izaberite model venčanice u grčko rimskom stilu.

Venčanice u grčko rimskom stilu

U čemu je njihova tajna otkriva vam salon venčanica Beograd, Dar.

Po čemu se prepoznaju venčanice u grčko rimskom stilu?

Svaki stil venčanice nosi određene karakteristike koje ga izdvajaju od drugih. Venčanice u grčko rimskom stilu se prepozanju po fascinantnom dizajnu i elegantnoj, mekoj formi. Lagana tkanina, koja pada niz telo i visok struk čine ovaj kroj sofisticiranim, dok polukružni visoki izrez oko vrata akcenat stavlja na nežna ramena, čineći savršenu zamenu za ogrlicu. Mada nije redak slučaj da ove haljine imaju asimetrični kroj, na jedno rame.

Venčanice u grčko rimskom stilu

Silueta visokog struka obično je ukrašena kaišem od čipke ili kristala koji daje dodatnu dozu elegancije ovom vanvremenskom kroju. Prema predanju detalj u vidu pojasa potiče još iz starog doba. Mlade Grkinje i Rimljanke su prve ponele bele svadbene haljine kao simbol nevinosti. Da bi rasterale zle duhove oko struka vezivale su tzv. “Herkulov” čvor koji je poslužio kao inspiracija za ukras na današnjim modelima.

Venčanice u grčko rimskom stilu odgovaraju svakoj figuri

Prema mišljenju mnogih ovo je, definitvno, model venčanice koji pristaje svakoj figuri. “Empire” stil, kako ih često nazivaju kreatori, pruža neverovatni komfor. Lepršavi kroj je dovoljno širok da prekrije sve što želite, te ga rado biraju neveste sa oblinama i trudnice. Odgovara i devojkama sitnije građe, jer vizuelno izdužuje figuru.

Venčanice u grčko rimskom stilu

Istovremeno, ovaj stil je tako udoban, jer nema steznika i krinolina kao kod princeza venčanice, pa u svojoj venčanci možete provesti ceo dan plešući i pozirajući fotografu.

Venčanice u grčko rimskom stilu obeležiće i narednu godinu

Iako je grčko rimski stil jedan od vodećih trendova među venčanicama za letnju sezonu, sudeći po Bridal weeku vladaće i u narednoj godini. Brojni kreatori uvrstili su ih čak u svoje jesenje i zimske kolekcije. Jedan od njih je Demetrios James Elias. Nova kolekcija Cosmobella 2021. donosi jedinstveni spoj ženstvenosti i sekspila u prozračnim krojevima.

Kao što smo očekivali, čuveni kreator dao je lični pečat pretvarajući prepoznatljivi grčko rimski stil u moderne verzije, koje će zadovoljiti ukuse i najprobirljivijih dama.

Cosmobella venčanice možete pronaći i kod nas, u salonu venčanica Dar.

Sezona slavlja se vraća u još bržem ritmu, zato je pravi trenutak da rezervišete najdražu haljinu!

 

 

0 Comments

Оставите одговор