Venčanice

Barbie venčanice – Pink boja koja je osvojila svet!

Barbie venčanice

Barbie venčanice osvojile su svet.

Zvuči neverovatno, ali tradicionalne bele venčanice ove sezone nisu u prvom planu u bridal trendovima. Potisnuli su ih modeli u boji, tačnije u ružičastim nijansama. Svoju slavu duguju čuvenoj lutki Barbie i najnovijem filmu o njoj.

Krajem jula u bioskopskim salama počelo je prikazivanje dugoočekivanog filma o omiljenoj lutki svih devojčica. Prelepa Margot Robbie oživela je lik junakinje, te zajedno sa Ryanom Goslingom koji glumi Kena, povela nas u novu ružičastu avanturu.

Kao što se moglo očekivati tzv. „Barbiecore“ uticaj se vrlo brzo proširio na svaki segment života, te ne čudi što je stigao i do najvažnije haljine buduće mlade.

Tradicija koja traje

Iako su Barbie venčanice najpopularnije haljine za venčanje u 2023. godine one postoje više od 6 decenija. Naravno, sve je počelo pojavom sada već dobro poznate lutke.

Najpoznatija i najprodavanija igračka na svetu pojavila se sredinom 20. veka, kao prva lutka sa telom odrasle žene. Naime, Ruth Handler, koja je zajedno sa suprugom osnovala Mattel kompaniju, jednog dana primetila je da se njena ćerka ne igra sa kupljenim lutkama koje su u to doba bile u obliku beba, već sa papirnim lutkama kojima je dale uloge odraslih osoba. Ovo je podstaklo Ruth da stvori lutku koja će odgovarati liku odraslih.

Izgled Barbie lutke je napravljen po uzoru na nemačku lutku po imenu Bild Lilli, a predstavljena je marta 1959. godine. Već u toj godini prodato je preko 350.000 lutki, što je podstaklo kompaniju Mattel da radi na njenom daljem razvoju. Tako je 1963. godine osvanula Barbie u venčanici, koja je pokrenula novi trend među venčanicama.

Po čemu su Barbie venčanice posebne?

Boja proleća, flamingosa i šećerna vune danas je modni hit. Razlog tome leži u činjenici da se ružičasta smatra najženstvenijom bojom, te ova boja venčanice unosi dozu prefinjene gracioznosti kakvu očekujemo za najvažnije slavlje u životu. Ujedno, krasi je razigrani sjaj obojen eteričnom estetikom siluete, dok radost kojom zrači sa wedding looka prenosi se na sve prisutne. Gotovo je nemoguće ostati ravnodušan pred bilo kojim krojem Barbie venčanice. Dovoljan je jedan pogledan na živahnu ružičastu da vam srce brže zatreperi, a lice ozari najveći osmeh.

Barbie venčanice

Zajedno sa crvenom, roze boja se povezuje sa romantikom. I dok je crvena boja strasti i seksualnosti, ružičasta simbolizuje dublje emocije, toplinu i poštovanje ljubavi koja će zauvek trajati, te je opravdano biraju buduće mlade.

Baš poput lutke koja označava život zrele, odrasle osobe, tako su Barbie venčanice sinonim za novo doba koje predstavlja prelaz iz devojaštva u zajednički život ispunjen najdivnijim, „ružičastim“ trenucima.

Kako stilizovati Barbie venčanice?

Elegantne, klasične, a opet neverovatno šik i moderne – Barbie venčanice odgovaraju svim devojkama. Dobra vest je da dolaze u širokom spektru nijansi te ćete lako pronaći onu koja vam pristaje.

Tradicionalnim nevestama stručnjaci preporučuju svetle, puderaste nijanse. Dok za neveste koje su spremne da ostave upečatljiv utisak tu su tamnije nijanse, poput fuksije i magente, ili intenzivnije kao što su kajsija i tonovi korala. Bez obzira koju izaberite budite sigurne – vaša Barbie venčanica ostaće upamćena.

Barbie venčanice

Pošto je ružičasta boja impresivna, ne morate brinuti o detaljima kojima ćete stilizovati svoju venčanicu. Dovoljan je minimalistički nakit, čistih linija i cipele za venčanje u zlatnoj ili srebrnoj boji, zavisno od boje nakita.

Najpopularnije venčanice u Barbie stilu čekaju vas u salonu venčanica Dar.

 

Related Posts