Savršena venčanica

Savršena venčanica – Kako odabrati pravu?

adminvencanja Comments 0 28/06/2022

Savršena venčanica treba da odražava vaš stil, da laska vašoj figuri, ali pre svega treba da učini da se u njoj osećate dobro!

Sve neveste se suočavaju sa jedinstvenim izazovom: koju venčanicu da izaberu, a da im ona u potpunosti odgovara? Na sreću, postoji nekoliko saveta koji mogu pomoći devojkama da izaberu savršenu  venčanu haljinu.

Venčanice su glavne zvezde svakog događaja i u njima ne treba samo da lepo izgledate, već i da se dobro osećate.

U narednim redovima saznajte šta savršena venčanica može sve da podrazumeva.

Visoka moda VS obična moda

Haute couture je na francuskom jeziku za „šivenje na visokom nivou“, a u modnoj industriji to je termin koji je rezervisan samo za modne kuće koje su zaslužile tu titulu. Tehnički, odeća visoke mode se smatra istinskom visokom modom samo ako je proizvedena od strane luksuznih modnih dizajnera. Ona takođe treba da ispunjava određene kriterijume.

Savršena venčanica

Mada, izraz visoke mode, koji je u Francuskoj zapravo zaštićen zakonom, često se koristi kada se govori o venčanicama. Neki ljudi mogu da označe venčanice visoke mode ako su napravljene po meri za onoga ko je nosi i ako su napravljene korišćenjem visokokvalitetnih tkanina i tehnika ručne izrade.

Međutim, tehnički gledano, ovo je netačno. Iako većina venčanica ne ispunjava smernice da se smatraju visokom modom, one zapravo jesu modne haljine.

Zapravo, izraz couture odnosi se na haljine po meri koje su napravljene od visokokvalitetnih, luksuznih tkanina. Couture haljine su takođe ručno rađene ili imaju ručno šivene elemente, i dizajnirane su samo za onoga ko ih nosi, a ne za masovnu proizvodnju. Pored toga, modna venčanica može, ali ne mora da bude proizvedena od strane dizajnera sa prepoznatljivim imenom kako bi stekla svoju titulu.

Savršena venčanica – Šivenje po meri 

Venčanice šivene po meri su savršene jer su napravljene od nule i dizajnirane su da odgovaraju obliku tela buduće mlade.

Dakle, ova venčanica nije visoka moda ali je moda koja je unikatna i neponovljiva.

Naš stručni tim dizajnera će svakoj vašoj ideji dati savršeni finiš, dok će vešte ruke krojača maštu pretvoriti u stvarnost. Kao rezultat – dobićete venčanicu iz snova dostojnu modne piste, a da, pri tom, budžet za venčanicu nije prekoračen.

Savršena venčanica

Zapravo, cilj salona venčanica Dar je da vi budete naš modni ambasador, i da za svoj najbitniji dan u životu ponesete unikatnu kreaciju iz naše linije.

Demi – Couture

Reč „demi“ je francuska i prevodi se na „pola“, dakle, demi-couture je u suštini „pola moda.“

Demi-couture venčanica je ona koja je napravljena korišćenjem istog kvaliteta tkanine i tehnike kao i modna haljina , ali je dizajnirana sa namerom masovne proizvodnje.

Demi-couture haljine se smatraju haljinama koje su za klasu niže od visoke mode i mogu se kupiti u salonima venčanica.

Ready-to-wear venčanice

Za razliku od couture haljina, konfekcijske ready-to-wear haljine su već napravljene i dostupne za kupovinu direktno iz izloga.

Neke neveste će možda morati da unesu male izmene, kao što je recimo sužavanje u struku ili skraćivanje ruba, ali generalno, dizajn i struktura haljine su već završeni.

Već nošene venčanice

Već nošena venčanica je ona koja je već bila nošena ili je bila u vlasništvu nekog drugog.

Ove venčanice su i dalje u savršenom stanju jer su obično nošene samo jednom.

Neke neveste mogu čak odlučiti da nose venčanicu koja im je omiljena iz sentimentalnih razloga. To je recimo  nošenje haljine koja je nekada pripadala majci ili baki.

Dakle drage dame, savršena venčanica za svakog ima drugačije značenje. Za nekoga je to visoka moda, dok je za nekog venčanica koja stoji u škrinji i budi drage uspomene.

Savršena venčanica

Za bilo koju opciju da se odlučite, salon venčanica Dar vam stoji na raspolaganju, kako biste za svoj najvažniji dan odabrale savršenu venčanicu, o kojoj ste oduvek maštale.

0 Comments

Оставите одговор