Budžet za venčanicu

Kako budžet za venčanicu utiče na njen izbor?

adminvencanja Comments 10 31/05/2018

Budžet za venčanicu je jedna od bitnih stvari koje utiču na izbor haljine.

U davna vremena venčanica je bila statusni simbol. Bez obzira kakav su model venčanice u stilu princeze buduće neveste birale, materijal i ukrasi su isticali iz kakvog društvenog sloja dolaze.

I danas, mnoge mlade ne pitaju za cenu kada biraju venčanicu iz snova. Te su spremne da prekorače budžet za venčanicu, iako to može negativno da se odrazi na ostale planove za savršeni svadbeni dan.

Salon venčanica Dar u ovom blogu vam skreće pažnju koliko je bitno da budžet za venčanicu bude tačno određen.

Nemojte da mislite da vas budžet za venčanicu ograničava u izboru

Danas, tradicija je samo mogućnost, a ne obaveze budućih mladenaca. U skladu sa tim devojke nisu opterećene nošenjem klasičnih venčanica. Već mogu da uživaju u ličnom izboru.

Budžet za venčanicu

Savet stručnjaka je da nikako ne odstupate od svog već izgrađenog stila, te budžet prilagodite što je moguće bliže svojoj haljini iz snova.

Budžet za venčanicu – šta određuje cenu?

Kupovina venčanice se razlikuje od kupovine komade svakodnevne odeće. Ovo je haljina koju ćete nositi jednom, na najbitnijem danu u svom životu. Zbog toga, ćete verovatno izdvojiti popriličnu sumu novca.

Cene svadbenih haljina značajno variraju. Najčešći faktori koji utiču na to jesu, pre svega, modna kuća čije ima nosi. Zatim, kroj, jer način izrade i složenost modela zahteva više sati rada, a samim tim i višu cenu.

Budžet za venčanicu

Takođe, za aktuelne trendove potrebno je izdvojiti veću sumu novca, nego za modele iz stare kolekcije. Skupoceni materijali poput ručno rađene svile ili luksuznog satena povećavaju vrednost.

Najveći iznos venčanice dostižu ukrasima, naročito ako se radi o pravim biserima ili Swarovski kristalima koje mlade rado biraju.

Budžet za venčanicu ne obuhvata samo svadbenu haljinu!

Imajte u vidu da se izborom venčanice ne završavaju troškovi oko nje. Zato, ne trebate čitav budžet da potrošite samo na nju.

Pojedine neveste žele da promene outfit na svadbi. Te se nakon ceremonije venčanja presvuku. U tom slučaju budžet treba da obuhvati i model večernje haljine koju ste izabrale kao ležernu alternativu svojoj venčanici.

Salon venčanica Dar svim svojim mladama izlazi u susret!  Aksesoari i propratna oprema koja ide uz venčanicu, kao i prepravke i hemijsko čišćenje, pre i nakon nošenja, ulaze u cenu iznajmljene haljine za venčanje.

Budite iskrene koliko ste novca spremne da izdvojite!

Budite realne! Tek kada sagledate svoje želje i mogućnosti, napravite balans između njih. Jedino tako moći ćete da odredite koliko ste spremne da izdvojite za venčanicu.

Budžet za venčanicu

Stručnjaci kažu kako je oko 10 odsto od ukupnog budžeta za venčanje dovoljno za haljinu iz snova. Međutim, ukoliko vam je zaista stalo da ona bude najskuplja haljina ikada viđena, možete na račun ostalih stavki u svadbenom troškovniku povećati iznos za venčanicu.

Veoma je bitno da se ne stidite i da u salonu za venčanice budete iskrene za svoj budžet za venčanicu.

Time ćete olakšati posao profesionalnom osoblju. Znajući do koje sume mogu da potraže svadbenu haljinu, oni će vam ponuditi najbolje opcije uz vaš budžet, kojim ćete, sigurno, biti zadovoljne.

Posetite salon venčanica Dar i u njemu pronađite savršenu venčanicu u okviru svog budžeta!

 

10 Comments

Оставите одговор