Venčanice sa visokom kragnom

Venčanice sa visokom kragnom

adminvencanja Comments 0 13/09/2019

Venčanice sa visokom kragnom u trendu su ove sezone.

Leto je na izmaku, a sa smenom godišnjih doba počinje i novi period slavlja. Od davnina jesen je smatrana najlepšim dobom za venčanje. Još uvek topli, sunčani dani sa prelepim zlatnim i narandžastim tonovima prirode čine idiličnu sliku najvažnijeg dana zaljubljenog para.

Da je jesen najbolji izbor za sklapanje braka potvrđuje i horoskop. Naime, ovo godišnje doba karakteriše dolazak plodova i obilje namirnice, pa će takav biti i zajednički život mladenaca koji se tada venčaju.

Venčanice sa visokom kragnom

 

Početak jeseni posebno raduje buduće neveste, jer pravo sa modnih pisti u salone stižu novi modeli venčanica. Kao i svake godine, kreatori su se potrudili da nam ponude jedinstvene kreacije koje ostavljaju bez daha. U masi novih krojeva, maštovitih ukrasa i naizgled nespojivih elemenata izdvojio se tradicionalni stil. U pitanju su venčanice sa visokom kragnom, koje su dobile sveži, moderni izgled.

Zašto su ovo vodeće venčanice za jesen otkriva vam salon venčanica Beograd, Dar.

Venčanice sa kragnom se provlače se kroz čitavu istoriju

Venčanice sa visokom kragnom nastale su u doba Renesanse. Da bi pokazale društveni status aristokratske dame nosile su slojevite princeza venčanice. U donjem delu je dominirao raskošni šlep, dok je gornji bio u formi korseta sa kragnom kojom su naglašavale nežni vrat. S obzirom da je tek Kraljica Victoria uvela bele venčane haljine, u to doba preovladavala je burgundi boja venčanice.

Trend visokih kragni nastavljen je i u Rokoko eri. Da bi u 19. veku bele venčanice sa visokom kragnom postale omiljene nevestama širom sveta.

Venčanice sa visokom kragnom

Početak 20. veka doneo je ležerni, svedeniji kroj sa spuštenim strukom, ali je roll-kragna zadržala svoju ulogu u najvažnijoj haljini. Ovom trendu nisu mogle da odole ni poznate dame. Audrey Hepburn, Grace Kelly, Elizabeth Taylor samo su neke od holivudskih dama koje su za svoje venčanje izabrale upravo venčanice sa visokom kragnom.

Čak i 70-tih godina, kada su vladale venčanice u boho stilu, model sa kragnom bio je nezamenjiv. Forma je bila stroža, bez previše ukrasa, a u čitavom wedding looku dominirao je veo koji je dosezao do članaka.

Da su venčanice sa visokom kragnom ponovo aktuelne pokazala je poslednjeg dana avgusta britanska pevačica Ellie Goulding, ponevši prelepi Chloé model.

Venčanice sa visokom kragnom namenjene su romantičnim nevestama

Bez obzira da li ponesete kroj sirena ili princeza venčanica, visoka kragna daje dozu romantike, kakvu svaka nevesta želi za svoj dan. Iako ih mnogi svrstavaju u venčanice u vintage stilu, novi modeli zrače urbanim šikom, sa neverovatno zavodljivim efektom. Tako je brend Rivini by Rita Vinieris predstavio kreaciju sa visokom kragnom i golim leđima. Kod Inbal Drora sekspil donose sečeni detalji u struku, dok Madeline Gardner zatvoreni gornji deo balansira dubokim šlicem.

Visoka kragna i rukavi – savršeni spoj za hladne dane

Pored kragne, rukavi su must have za jesen. Lepršavi, volumizirani od tila ili, pak, čipkani koji prate liniju ruku – rukavi upotpunjuju prefinjeni izgled koji započinje visokom kragnom. Te u prvi plan stavljaju nežni vrat i fino izvajana ramena.

Venčanice sa visokom kragnom

 

Za smele dame tu su ekstravagantni modeli sa predimenzioniranom kragnom od tila i ¾ rukavima, kao i krojevi od prozračnog materijala ispod kojih se nazire srcoliki dekolte.

Ukoliko se bliži dan vašeg venčanja, pravi je trenutak da posetite salon venčanica Dar, jer ćete ovde sigurno pronaći svoju haljinu iz snova.

0 Comments

Оставите одговор