Uncategorized

Druga haljina na venčanju

Druga haljina na venčanju

Druga haljina na venčanju postala je obavezni deo svadbene proslave.

Novo godišnje doba je pred vratima. Bajkoviti letnji dani obasjani toplim sunčevim zracima savršeni su za najradosnije trenutke u životu mladih parova, dok mirisni pejzaži veselih boja pružaju savršenu atmosferu za wedding photo session. Prednosti letnjeg venčanja, zaista, su brojne, pa ne čudi što je ovo glavni period slavlja.

Sigurni smo da ste odavno odredili datum i mesto za venčanje, pa je pravi trenutak da se buduće neveste posvete glavnom detalju – venčanici! Od davnina, ova haljina je budila najviše interesovanja među devojkama. O njoj se i danas priča na kafi sa prijateljicama i mašta posmatrajući venčanice Instagram.

Druga haljina na venčanju

Međutim, pronalaženje savršene venčane haljine nije nimalo lak posao. Mnoštvo stilova, tekstura i novih modela stavljaju svaku devojku u dilemu. Gotovo je nemoguće izabrati samo jednu. Zbog toga se svi više mladih odlučuje da pored glavne zvezde na proslavi ponese još jednu haljinu.

Druga haljina na venčanju nije najnoviji trend

Verovali ili ne, druga haljina na venčanju ima dugu tradiciju. Pojavila se 30-ih godina prošlog veka. U tom periodu neveste je nisu nosile na samoj proslavi, već nakon. Odnosno, pre nego što će se zaputiti na medeni mesec skidale su raskošnu venčanicu i oblačile svedeniji model za pozdravljanje sa gostima, pa su je mnogi nazivali “haljina za odlazak” (Going Away Dress).

Tokom godina druga haljina je postepeno zauzimala svoje mesto na proslavi. Najpre, za čin sečenja torte, da bi se kasnije našla na plesnom podijumu, obezbeđuju lakoću pokreta do ranih jutarnjih sati.

Druga haljina na venčanju

Danas, ne postoje pravila za drugu venčanicu. Mnoge neveste biraju princeza venčanice sa šlepom za sam čin venčanja i prvi plas, a odmah zatim se presvlače u laganiju verziju. Druge je, pak, nose samo za fotografisanje, dok treće ćete videti u njoj tek kada se proslava pretvori u ludi party.

Druga haljina na venčanju – da ili ne?

S obzirom da većina ima ograničeni budžet za venčanicu, opravdano se nameće pitanje druge haljine. Ipak, nemojte da zaboravite da je ona mnogo više od trenda ili hira neveste.

Ova haljina je obično, jednostavnijeg kroja, pa čak i kraćeg, pa nećete brinuti da li će neko od gostiju nagaziti materijal iz šlepa koji se vuče za vama. Ujedno, pruža neverovatni komfor.

Druga haljina na venčanju

Budimo realni, raskošne princeza venčanice, kao i uzani seksipilni sirena modeli mnogim devojkama predstavljaju napor koji je nemoguće izdržati tokom čitavog slavlja, pa kao savršena zamena dolazi druga, lagana haljina.

Svakako, ovo je najbitniji dan u vašem životu. I pravi je trenutak da sebe razmazite još jednom čarobom venčanicom o kojoj ste oduvek sanjale.

Kako izabrati drugu haljinu?

Mogućnosti su neoganičene. Ukoliko vaše venčanje ima određenu temu, poželjno je da ona bude u skladu sa njom, baš kao i venčanica.

Svečane haljine za maturu

Devojke koje se odluče da ponesu drugu haljinu u nekoj boji kao inspiracija može im poslužiti cveće u bidermajeru, tonovi dekoracije, kravata u mladoženjinom looku… Ili, jednostavno ponesite nijansu koja je vaš zaštitni znak.

Najnovije venčanice čuvenih svetskih brendova i svedenije večernje kreacije koje mogu da posluže kao druga haljina na venčanju čekaju vas u salonu venčanica Dar.

Požurite kako biste na vreme izabrale željeni model.

 

1 thoughts on “Druga haljina na venčanju

Comments are closed.