Haljina za devojčice

Haljina za devojčice – Sve što treba da znate o njenom izboru

adminvencanja Comments 0 25/06/2020

Haljina za devojčice je poslednjih godina postala obavezni deo svakog venčanja.

Sigurni smo da je mnogima prva pomisao na svadbenu proslavu prelepa nevesta u raskošnom modelu princeza venčanice. Haljina za venčanje, zaista, igra najvažniju ulogu. Ona ima moć da pokaže svu vašu lepotu. Čak ni svadbene fotografije bez nje ne bi bile tako zadivljujuće.

Međutim, nemojte da zaboravite da odluka o venčanici nije jedina koju morate da donesete prilikom organizovanja slavlja. Da bi vaš wedding look bio savršen tu su i sitni detalji, kao što su frizura, šminka, nakit i cipele za venčanje. Svaki od njih na najbolji način ističe u prvi plan lepotu omiljene haljine.

Haljina za devojčice

Ipak, prema mišljenju mnogih očaravajući utisak donose preslatke devojčice koje prolaze pre mlade, bacajući latice cveća. Bez sumnje, popularno nazvane “cvetne devojčice”, privlače mnogo pažnje i čine da ceremonija venčanja bude dirljiva, pa ne čudi što je izbor haljine za devojčice pravi izazov za buduću nevestu.

Haljina za devojčice ima dugu tradiciju

Verovali ili ne, haljina za devojčice nastala je u Rimskom carstvu. Male Rimljanke nosile su snop pšenice tokom ceremonije venčanja kako bi donele blagostanje mladom paru. U periodu Renesanse postojalo je sasvim drugačije verovanje, pa su devojčice nosile venac belog luka kojim su terale zle duhove i lošu sreću.

Tek u elizabetansko doba nastala je svima poznata tradicija – devojčice koje su bacale latice ruža na putu mlade do crkve, da bi se haljina za devojčice, kakvu danas poznajemo, pojavila u 19. veku. Kako je u to vreme na bridal scenu stupila bela venčanica, devojčice su u skladu sa trendom nosile bele haljinice napravljene od muslina, dok su u rukama imale korpu sa cvećem koja je simbolizovala večnu ljubav.

Da li haljina za devojčice treba da prati venčanicu?

Tradicionalno, haljina za devojčice liči na nevestinu, pa devojke koje se odluče za princeza ili A-kroj venčanice biraju u istom stilu i haljine za devojčice.

Haljina za devojčice

S obzirom da malene kreacije dolaze u najraznovrsnijim modelima vrlo lako ih možete uskladiti i sa drugim detaljima sa svadbe. Nije redak slučaj da njihova boja odgovara boji haljina za deveruše. Ili, pak, vodećoj nijansi dekoracije za venčanje, posebno ako je reč o tematskom proslavi.

Veoma su popularne i haljinice jarkih boja, poput bordo ili kraljevsko plave, koje daju dozu elegancije, dok za romantične dame pravi izbor jesu haljine u pastelnim nijansama.

Na šta morate da obratite pažnju prilikom izbora haljine za devojčice?

Baš kao što potraga za venčanicom iz snova ima određena pravila, tako i kod haljina za devojčice morate da imate na umu par stvari prilikom izbora.

Pre svega, ona mora da odgovara predviđenom budžetu. Zato, pre nego što krenete u razgledanje morate znati koliko možete potrošiti na nju.

Haljina za devojčice

Imajte u vidu da je ova haljina namenjena za decu, pa su kvalitet i udobnost na prvom mestu. Ako se devojčica ne oseća prijatno u odeći koju ste joj izabrali, neće biti dobro raspoložena, što može uticati i na vaše venčanje.

Takođe, morate voditi računa i o godišnjem dobu. Nikako nemojte birati teške materijale i modele sa rukavima za letnje proslave, dok u laganim modelima tokom zime devojčicama će biti previše hladno.

Svakako, sam stil ceremonije venčanja je važan faktor za izbor haljine za devojčice. Kod velikih proslava u svečanim salama malene princeze mogu da ponesu krojeve ukrašene luksuznim detaljima. Za manje formalna slavlja dajte prednost slatkim, a svedenijim kreacijama.

Ukoliko i vi želite da vaše venčanje upotpune devojčice sa cvećem posetite salon venčanica Beograd, Dar. Ovde vas čekaju moderne i zabavne haljinice elegantnog stila poznatog brenda “Lena Petra”.

 

 

0 Comments

Оставите одговор