Venčanice

Venčanice od svile

Venčanice od svile

Venčanice od svile spadaju u vanvremensku eleganciju.

Baš kao čipka, svila je jedan od najstarijih materijala od kojih su izrađivane venčane haljine. Legenda kaže da je za njihovo postojanje zaslužna kineska carica Ći Ling Ši, Li-Cu. Tokom boravka u vrtu pažnju su joj privukle larve gusenica koje su na dudovom lišću obmotavale nežne niti. Jedna od čaura upala je pravo u njen vreli čaj tako da su se niti od toplote razmotale i carica je došla na ideju da bi od njih mogla da se napravi tkanina.

Venčanice od svile

U početku, venčanice od svile bile su namenjene samo carskoj dinastiji. Vremenom, skupoceni materijal se proširio i na bogate slojeve društva. Preko kineske kulture svila je stigla i u druge krajeve Azije, a odatle veoma brzo osvojila je čitav svet.

Zašto su venčanice od svile savršeni izbor za svaku nevestu otkriva vam salon venčanica Dar.

Venčanice od svile pružaju neverovatne mogućnosti

Gotovo nijedne venčanice ne dolaze u toliko podvrsta materijala kao svilene. Najpoznatije su satenske venčanice koje plene svojim jedinstvenim tkanjenjem, ostavljajući sve bez daha.

Ništa manje popularni nisu krojevi od organze, muslina i šifona. Ove tanke, prozirne tkanine izrađuju se od upletenih svilenih niti. Krasi ih neverovatna lakoća, pa su idealne za letnja venčanja.

Jedan od „težih“ svilenih materijala složene teskture jeste brokat. U davna vremena u njega su bile utkane zlatne i srebrne niti, dok danas karakterističnu šaru stvaraju niti od lana ili pamuka. Brokat se oduvek smatrao tkaninom kraljeva, te će venčanice od ove vrste svile učiniti da se osećate poput princeza iz bajki.

Venčanice od svile

Baš kao što ime kaže, krep je valovita svila koja je prepoznatljiva po neravnoj površini. Zahvaljujući ovakvoj formi pruža beskrajni volumen, posebno u princeza krojevima. Nasuprot njemu, taft donosi dodatne nabore, koji odgovaraju lepršavim venčanicama sa karnerima.

Venčanice od svile – jer vi to zaslužujete!

Svila je, definitvno, najluksuznija tkanina koja postoji, pa ne čudi što je i danas biraju dame plave krvi i poznate zvezde za najvažniji dan u svom životu.

Materijal koji lagano klizi niz telo, zaista, daje nestvarni efekat, koji je sam po sebi toliko lep i elegantan da vam neće biti potreban nakit za vaš wedding look. Ono što svilu izdvaja od drugih jeste neodoljiv osećaj mekoće i nežnosti koji ostaje upamćen već pri prvom dodiru, dok ekskluzivni sjaj ima moć da čak i jednostavne venčanice pretvori u glamurozne toalete visoke mode.

Komfor pri svakom koraku

Svila je prirodni materijal koji pruža ne samo sofisticirani izgled, već i omogućava koži da diše. Kako venčanja traju tokom čitavog dana, maksimalni komfor i udobnost posebno su važni kako biste u svakom trenutku mogle da zablistate.

Venčanice od svile

Takođe, svila održava vašu telesnu temperaturu optimalnom sve vreme, jer istovremeno hladi i greje. Zbog čega je možete izabrati kako za vrela letnja slavlja, tako i za hladna zimska venčanja.

Najlepše venčanice od svile nose potpis italijanskih kreatora

Iako je sedište Kina, bridal svetom vladaju venčanice od svile koja dolazi iz Italije. Naime, u 13. veku svila je počela da se proizvodi u provinciji Komo i danas se smatra jednom od najvrednijih na svetu.

Venčanice od svile

Upravo takva raskoš krasi venčanice Alessandro Angelozzi. Čuveni italijanski dizajner smelo spaja italijansku tradiciju sa modernim elementima stvarajući unikatne kreacije koje slave ženstvenost.

U svom prepoznatljivom stilu, i nova kolekcija Cosmobella 2021. stavlja akcenat skupocenu svilu. Prelepi Demetrios Orea Sposa model je pravo modno remek delo. Materijal je ukrašen tilom i čipkanim detaljima koji unose dozu romatike, dok gola leđa zrače nestvarnim seksipilom.

Ove venčanice od svile možete pronaći u salonu Dar.

 

Related Posts