Uncategorized

Kako treba da izgleda zimski bidermajer

Bidermajer

Bidermajer je obavezni deo za svako venčanje.

Nova godina donosi i novu sezonu slavlja. Ranijih godina mladenci su obično birali tople prolećne i jesenje dane za svadbenu poslavu. Međutim, danas, sve više parova prepoznaje nestvarnu magiju koju donosi zimsko venčanje.

S obzirom da su venčanja uvek u modi, drage dame, uz iznajmljivanje venčanica, obratite pažnju da na vreme obezbedite aksesoar za venčanice i bidermajer.

Venčane bukete koji su aktuelni za ovu sezonu otkriva vam salon venčanica Beograd, Dar.

Bidermajer postoji od davnina

Posmatrajući venčanice kroz istoriju možemo uočiti da je bidermajer postojao još u doba Starih Grka i Rimljana.

Tako su 400. godine pre Nove ere mlade nosile svojevrsni bidermajer u obliku venca. On je bio napravljen od poljskog cveća, zatim, lekovitog i začinskog bilja i belog luka da bi se zaštitila nevesta od zlih duhova.

Bidermajer kod španskih devojaka bio je od agruma kako bi se obezbedio dug i srećan život mladog para.

Prema mišljenju pojedinih istoričara bidermajer, kakav danas poznajemo, potiče iz arapskih zemalja. Njihove neveste nosile su isključivo bele cvetove narandže koji su označavali duhovnu lepotu, ljubav i plodnost. Dolazak Arapa na Siciliju u 7. veku označio je i dolazak nove kulture, hrane, običaja. Pa su predivni cvetni bidermajeri vrlo brzo osvojili srca evropskih nevesti.

Kako da izaberete bidermajer za zimsko venčanje?

Buduće neveste pri izboru bidermajera obično vode računa da se on slaže sa njihovom venčanicom. Međutim, preporučljivo je da se on slaže i sa bojom kose ili očiju, dekoracijom prostora za venčanje, pa i godišnjem dobu.

Najlepši zimski bidermajer inspirisan je prirodom. Buketi od crvenih i belih ruža, baš kao venčanice u stilu princeze, važe za proverenu kombinaciju. Savršeni su za tradicionalne neveste i klasičnu formu venčanja.

Bidermajer

Romantičnim nevestama stručnjaci preporučuju bidermajer u beloj i plavoj boji, ili, pak, srebrnim i puderastim tonovima. Ove neutralne nijasne odlično se slažu uz svaki kroj, uključujući i venčanice u boji. Za pravi zimski duh svoj buket “začinite” darovima prirode – sitnim borovim grančicama, ukrasnim lišćem i šišarkama.

Izađite iz standardnih okvira, ponesite neobični bidermajer

Dame koje se udaju od novembra do marta imaju mogućnost da ponesu jedinstveni, a netradicionalni buket.

Luksuzne venčanice zahtevaju i luksuzne detalje, pa takav mora da bude i venčani buket. Pravu dozu glamura na vašem venčanju doneće bidermajer napravljen od nakita. Biseri, kristali i broševi uz malo truda pretvoriće se u savršen cvetni aranžman koji će večno trajati. Dodatna prednost: uz ovakav bidermajer nakit vam nije potreban!

Bidermajer

Ukoliko ste izabrale venčanice u vintage stilu buket obavezno prilagodite dekadi iz koje potiče vaša omiljena haljina. Sofisticirane modele iz 20-ih godina prošlog veka upotpunite bidermajerom od perja i cvetova veselih boja. Venčanice midi dužine koje su bile popularne 50-ih godina stilizujte neobičnim buketom napravljenim od papira. Dok uz venčanice u boho stilu najbolje će doći do izražaja bidermajer sa cvetovima od satena, čipke ili nekog drugog elegantnog materijala.

Upotrebite svoju maštu i kreativnost kako biste kreirale originalni bidermajer o kome će, sigurni smo, svi pričati.

Salon Dar ima stručno osoblje koje će vam pomoći ne samo da izaberete venčanicu iz snova već i sve ukrase koji čini wedding look.

 

2 thoughts on “Kako treba da izgleda zimski bidermajer

Comments are closed.