Venčanice u boji

Venčanice u boji – Za mlade koje žele da izgledaju drugačije

adminvencanja Comment 1 01/11/2018

Venčanice u boji unose vedrinu u svako venčanje.

Da li su topli jesenji tonovi najlepši izbor za datum krunisanja ljubavi? Ili su, ipak, bolji cvetni prolećni dani i vrele letnje večeri? Prva je dilema na koju nailaze budući mladenci.

Jer, moramo priznati, organizovanje svadbene proslave je veoma zahtevan posao, a na trenutke može biti i stresan.

Da bi najbitiniji dan u vašem životu bio upravo onakav kakav ste oduvek želele počnite na vreme sa pripremom. A šta je damama najbitinije do venčanice iz snova. Ona mora da bude savršena, neponovljiva, tako zadivljujuća da će svakom gostu zastati dah. Upravo ovakav wow efekat garantuju venčanice u boji.

Venčanice u boji

Salon venčanica Beograd, Dar vam svojim savetima može pomoći da izaberete odgovarajući model venčanice u boji.

Venčanice u boji su poznate od davnina

Tradiciju bele haljine uvela je kraljica Viktorija. Ona je 1840. godine napravila radikalnu promenu odlučivši da prekrši tadašnja bridal pravila. Te je umesto venčanice u boji izabrala svileno-satensku belu haljinu. U slučaju kraljevskih venčanja bela nije simbolizovala nevinost i čistotu. Već je bila jedina prava boja za luksuzne venčanice. Najbolje objašnjenje ovog stava dao je časopis za venčanja iz 1850. godine: „Kakva korist od bele, preskupe venčanice ako mlada nikada više neće moći da je obuče. Jer se ona još na svadbenom slavlju zaprljala“, aludirajući da ćete haljinu u ovoj boji nositi samo jedan dan, a takav luksuz mogu da priušte samo dame plave krvi i viših staleža.

To znači da su, iz praktičnih razloga, do sredine 19. veka venčanice u boji bile obavezne. Nošene su bogate tkanite, najčešće, u zelenim i žutim nijansama, a nije bio redak slučaj da bogate dame izaberu i srebrnkaste tonove.

Vremenom, venčanice u boji su ostale po strani. Međutim, poslednjih godina doživele su veliki comeback, pa su se poznati modni kreatori potrudili da unesu boje i u najnovije venčanice za jesen.

Venčanice u boji nisu za stidljive neveste

Venčanice u boji

Najlakši način da izrazite svoj lični modni stav jeste da ponesete model venčanice u boji. Bez obzira da li želite kroj venčanice u stilu princeze, zavodljivu sirena haljinu ili retro venčanice u boho stilu, boja je ta koja će privući pažnju.

Zbog toga je venčanica u boji namenjene trendi nevestama koje za svoj veliki dan žele avangardni look.

Ipak, prilikom njihovog izbora obratite pažnju da boja odgovara vašem tenu. Ukoliko imate svetliju kožu najbolji izbor su plave ili zlatne svadbene haljine. Dok će tamniji ten doći do izražaja sa puderastim nijansama.

Takođe, venčanice u boji možete birati i prema godišnjem dobu. Tako na primer, žuti, bakarni i braon tonovi su rezervisani za jesenja venčanja. Za proleće i leto su ljubičaste, crvene i zelene boje. Dok će hladnoću zime najbolje „razbiti“ venčanica u ružičastoj boji, a takav model nudi nova kolekcija Cosmobella 2019.

Tvorac čuvenog brenda, kreator Demetrios James Elias pomera granice dizajna stvarajući haljine koje nisu isključivo bele boje. U njima se neveste osećaju poput princeza. Te ne čudi što su Cosmobella venčanice san dama širom sveta.

Ivory is the New White!

Ivory, tj. boja slonovače je postala dominantna u mnogim salonima za venčanice. Glavni razlog za ovaj trend jeste da ona odgovara svakom tenu. Kao i da su teksture i detalji na haljini vidljiviji. Zapravo, svaki nabor od tila i satena ili karner od čipke sa ovom bojom dobija prefinjen izgled.

Tu su i venčanice i haljine u nežno lila ili roze boji, koje odgovaraju romantičnim mladama.

Venčanice u boji

Ukoliko želite da izađete iz klasičnih okvira, posetite salon venčanica Dar, koji nudi najlepše venčanice u boji.

Оставите одговор