Devojačko veče

Kako organizovati devojačko veče?

adminvencanja Comment 1 24/07/2019

Devojačko veče predstavlja najbolji uvod slavlju koje sledi.

Venčanje je najvažniji dan u životu svake devojke. Da bi ono bilo savršeno o svakom detalju treba voditi računa – počev od mesta, preko najlepše dekoracije za venčanje, pa do izbora venčanice.

Devojačko veče

Međutim, postoji događaj koji ništa manje nije važan od velikog dana. U pitanju je, naravno – devojačko veče.
Upravo je ovo veče jedno od najzabavnijih stvari vezanih za venčanje. Jer, ima li šta bolje od ženskog provoda do ranih jutarnjih sati.

Ko kaže da samo mladoženja treba da proslavi poslednji dan pre stupanja u brak!

Rastanak sa devojačkim životom zaslužuje dostojnu proslavu, baš kao u pesmi Cyndi Lauper “Girls Just Want To Have Fun”.
Ipak, moramo priznati – tradicija ovog slavlja nastala je iz momačke večeri. Naime, još su Spartanci u 5. veku pre Nove ere priređivali večeru i nazdravljali u čast prijatelja koji se ženio. Da bi mnogo vekova kasnije, tačnije 1896. godine nastalo momačko veče sa nagom plesačicom, koje je i danas asocijacija za mušku proslavu.

Devojačko veče se pojavilo tek 60-ih godina. U početku, organizovano je u kući neveste. Slavlje je, ujedno, služilo kao prilika da se obave poslednje pripreme za venčanje. Prema običajima, dve prijateljice su poslednju noć provodile sa budućom mladom kako bi joj pravile društvo. Mada, pojedini istoričari ističu da su one, zapravo, imale zadatak da čuvaju mladu da se ne predomisli i pobegne sa drugim momkom.

Luda zabava nije bila namenjena samo jačem polu. Te je 80-ih godina prvi put u javnosti osvanulo devojačko veče u klubu sa muškim striptizerima. Iako je ova vrsta slavlja i danas rado viđena, savremeno doba donelo je brojne kreativne ideje.
Kako da organizujete devojačko veče vredno pamćenja otkriva vam salon venčanica Beograd, Dar.

Izaberite najbolje mesto za svoje devojačko veče

Prvi korak jeste odluka o mestu dešavanja. Razmislite dobro kako želite da provedete svoje devojačko veče, ali i kakvu vrstu zabave vole vaše prijateljice. Da li je to opušteno veče u bašti, večera u fancy restoranu ili nezamenjivi noćni klub. Možda, pak, želite da svoju proslavu pretvorite u avanturu u vidu spa vikenda ili mini putovanja.

Devojačko veče
Tek kada imate jasnu ideju proslave, možete započeti sa njenom organizacijom.

Devojačko veče zahteva detaljni plan

Zavisno od vrste slavlja za koji ste se odlučile, sledi i planiranje. Stručnjaci savetuju da svaki detalj zapišete na papir, čak i ako mislite da možete sve da zapamtite. Najbolje je da u planiranju učestvuju i vaše bliske prijateljice, kako biste ispoštovale svačije želje.
Ipak, imajte u vidu da je glavna smernica novac koji ste izdvojile za devojačko veče. Te kao i za budžet za venčanicu – budete realne u proceni i pridržavajte se svojih finansija.

Nemojte da zaboravite na stajling za devojačko veče

Devojačke večeri u gradu ne mogu se zamisliti bez odgovarajućih modnih dodataka. Tijare, rajfovi, minijaturni veo, posebno dizajnirani bedževi i majice sa natpisima koji jasno ukazuju da se pripremate za sudbonosno „da“ samo su neke od maštovitih ideja za nezaboravnu noć. Oni doprinose atmosferi slavlja i deluju neodoljivo na fotografijama. Ujedno, predstavljaju slatki ukras koji će vaše gošće čuvati kao dragu uspomenu.
Da biste izgledale savršeno i na proslavi devojačke večeri posetite salon venačnica Dar. Ovde ćete pronaći najlepše večernje haljine, kao i Cosmobella 2019. venčanice i najnoviju Demetrios 2020. kolekciju.

Оставите одговор