Venčanice od tila

Venčanice od tila – Magija najromantičnijih venčanica

adminvencanja Comment 1 11/03/2019

Venčanice od tila spadaju u vanvremensku klasiku.

Svaka ljubavna priča je posebna, a svako venčanje najdivnija bajka sa srećnim krajem. Zvuk svadbenih zvona, osmesi na licima dragih ljudi, odlučno „Da“ i burme koje su po prvi put zasijale na rukama mladenaca jesu asocija za najdiviniji dan. Ipak, glavna zvezda ove čarolije je – venčanica.

Venčanice od tila

Zapravo, odluka o izboru svadbene haljine je najteži, ali i najuzbuljiviji deo u organizaciji. Bezbroj opcija, prelepih krojeva i detalja produbljuju dilemu namećući mnoga pitanja. Da li je pravo vreme za venčanice sa rukavima? Kako bi se model venčanice sa šlepom uklopio u proslavu? Koliko unapred je potrebno rezervisati venčanicu?

Ukoliko se i vi suočavate sa nekim od ovih pitanja, budite bez brige, jer kolekcija proleće-leto 2019. donosi neverovatne venčanice od tila.

U čemu je tajna venčanice od tila?

Prema predanju, kralj Luj XI je želeo zastor kroz koji bi mogao da gleda svoje dvorjane, a da oni ne mogu da vide njega. Te su zanatlije iz francuskog grada Tulle napravili, u tu svrhu, mrežastu tkaninu koja je dobila ime upravo po mestu nastanka. Odatle, til je dospeo u Englesku gde je doživeo pravi procvat. John Heathcoat je 1809. godine izumeo uređaj za mašinsko tkanje, pa je ovaj materijal postao svima dostupan. Dok je 1840. godine kraljica Victorija otišla do oltara u beloj, pahuljastoj haljini ukrašenoj čipkom i tilom. Od tada, til je postao nezaobilazni deo svadbenih haljina.

Baš kao venčanice od satena, tako su i modeli od tila prepoznatljivi po posebnom tkanju. Naime, ova lagana mrežasta tkanina izrađena je od niti svile, najlona, a ponekad i pamuka, koje su tako tkane da se dobija čvrsta struktura. Što čini til veoma postojanim materijalom, iako na prvi pogled ne deluje.

Sa venčanice, til je sredinom 20. veka prenet prvo na šešire, a zatim i na veo. Zbog prozirne forme, savršeno upotpunjuje svaki kroj, stvarajući zadivljujući wedding look.

Venčanice od tila su sinonim za romantiku

Pored čipke, til je najfiniji materijal. Kako je venčanje najbitniji dan u vašem životu, pravi je trenutak da ponesete raskošnu kreaciju. Venčanice u stilu princeze od tila krasi glamurozni kroj koji je dodatno naglašen bogatim slojevima tkanine. Ove kreacije doneće vam dašak aristokratske dekadencije sa francuskih dvorova, dok trendi ukrasi pretvaravaju vas u modernu princezu.

Venčanice od tila

Modni stručnjaci često ističu da venčanice od tila ne odgovaraju niskim nevestama, jer postoji opasnost da ih “progutaju” nabori materijala. Da biste to izbegle, birajte modele sa svedenijim donjim delom ili venčanice A-kroja.

Venčanice od tila za neveste nemirnog duha

Venčanice od tila nisu rezervisane samo za duge krojeve. Naprotiv, ova tkanina je savršena za kratke, lepršave kreacije. Dok za neveste koje žele model venčanice u vintage stilu kao inspiracija može im poslužiti midi haljina od tila koju je Grace Kelly nosila u filmu „Rear Window“. Upravo je njena delikatna ženstvenost podstakla bridal dizajnere da je pretvore u nežnu venčanicu, koja je i danas san mnogih nevesti.

Ukoliko želite da izađete iz tradicionalnih okvira bele boje, pravi izbor za vas su venčanice od tila u nekoj atraktivnoj boji. Poslednjih godina aktuelne su pastelne nijanse, a smele cure obradovaće ombre modeli.

Venčanice od tila

Posetite salon venčanica Beograd, Dar, jer ćete u njemu pronaći najlepše venčanice za 2019. godinu od tila.

 

 

Оставите одговор