Venčanice od satena

Venčanice od satena

adminvencanja Comments 2 22/02/2019

Venčanice od satena su savršen izbor za svako godišnje doba.

Venčanje je najlepši događaj u životu devojaka. Dan u kojem san postaje java, a obična devojka pretvorena u princezu iz bajke. Te ne čudi što na svadbenoj proslavi dominira njeno veličanstvo – venčanica!

Bez obzira da li kupujete, iznajmljujete ili ste se odlučile za šivenje venčanica po meri jedno je obavezno – omiljena haljina mora da vam stoji savršeno, tako da sve goste ostavi bez daha kada je ugledaju. Takav efekat postiže se, upravo, finim materijalima među kojima posebno mesto zauzima saten.

Venčanice od satena

Salon venčanica Beograd, Dar vam otkriva zašto venčanice od satena važe za najsofisticiranije modele.

Po čemu su venčanice od satena posebne?

Tajna leži u najfinijem tkanju. Naime, saten je vrsta tkanja, a predivo može biti od svile, pamuka ili kombinacije prirodnih i veštačkih niti. Karakteristična glatka spoljašnjost i mat unutrašnjost dobijaju se specifičnim preplitanjem u atlas vezu.

Saten dolazi iz Kine gde je predstavljao predmet trgovine sa Arapima i narodima Zapadne Evrope. Tek u 12. veku stigao je do Italije, ali sa visokom cenom. Pa je smatran skupocenim materijalom namenjenim samo za bogate društvene slojeve.

Iako je Kraljica Viktorija zaslužna za pojavu bele venčanice od čipke, njoj dugujemo i veliku popularnost satena. Parižanke su uvidele kakvim glamurom odiše ovaj materijal, te su se trudile da ga uvrste u svaki komad garderobe – počev od donjeg veša, preko košulja, pa do najlepših krojeve svadbenih haljina. Zbog prefinjenog sjaja venčanice od satena su vrlo brzo osvojile srca dama širom sveta postavši omiljena tkanina za veliki dan.

Venčanice od satena se izdvajaju svojim svilenom i raskošnim izgledom

Ništa nije tako elegantno, a istovremeno moderno kao venčanice od satena. Sjajna tkanina pruža neverovatnu romantiku kakvom je ispunjen vaš veliki dan. Dok najfinija mekoća, koju ćete ikada osetiti, daje luksuzni izgled svakom modelu. Zapravo, svaki kroj se sa ovim materijalom pretvara u venčanice koje oduzimaju dah.

Venčanice od satena

Namenjene su nevestama koje neguju sofisticirani stil sa elementima bezvremenske klasike koja nikada ne izlazi iz mode. S obzirom da je saten pogodan kako za venčanice u sirena stilu, tako i za princeza i A-kroj, vrlo lako ćete pronaći model koji odgavara vašem venčanju.

Dodatna prednost: čuveni materijal može da bude i debljeg tkanja čineći na taj način venčanice od satena idealnim za prolećno venčanje.

Venčanice od satena – kraljevski minimalizam

Posmatrajući venčanice kroz istoriju možemo da zaključimo da saten obožavaju i poznate dame. Još je Elizabeth Taylor sredinom 20. veka za svoje prvo venčanje izabrala satensku svadbenu haljina ukrašenu čipkom preko dekoltea.

Verovali ili ne, i prva dama Amerike, koja važi za modnu ikonu, nije odolela lepoti venčanice od satena. Pa je ponela haljinu napravljenu od preko 90 metara tzv. Dutchess satena sa više od 1.500 ručno ušivenih kristala i bisera, a potpisao ju je John Galliano za Christian Dior.

Ipak, venčanice od satena su postale vodeći trend kod kolekcija proleće leto 2019. zahvaljujući Meghan Markle. Svedeni minimalizam koji akcenat stavlja na skupoceni materijal odiše suptilnim šarmom dokazujući da se pravilo “manje je više” može primeniti i na omiljenoj haljini devojaka.

Venčanice od satena

Ukoliko želite da na najbolje način istaknete svoju ženstvenost izaberite neki od satenskih modela salona za venčanice Dar. U bogatoj ponudi pronaći ćete venčanice sa šlepom od satena koje golim leđima unose dozu sekspila u čitav wedding look. Za tradicionalne neveste tu je model venčanice u stilu princeze sa raskošnim pojasom, dok će šik neveste oduševiti spuštena ramena na satenskoj haljini.

 

Оставите одговор