Uncategorized

Boja venčanice ističe vaš stil i govori o vašem senzibilitetu

Boja venčanice

Boja venčanice govori puno o vama.

Sigurni smo da je svim devojkama prva asocijacija na venčanje, upravo, haljina koju žele da ponesu za najbitniji dan u svom životu. Ona mora ne samo da savršeno stoji, već i da pokaže vaš stil i karakter. Zato ne čudi što je izbor venčanice važna odluka prilikom planiranja proslave.

Sirena ili princeza venčanica? Možda, ipak, zavodljivi kroj venčanice sa golim leđima? Da li da izaberem trendi model dizajnirane venčanice ili maštu da pretočim kroz sašivenu haljinu? Samo su neka od pitanja sa kojima se suočavaju buduće neveste.

Međutim, nemojte da zaboravite da odluka o stilu nije jedina. Danas, venčanice dolaze u najraznovrsnijim bojama, tako da možete vrlo lako da je uskladite sa temom slavlja, godišnjim dobom ili, jednostavno da svoju omiljenu nijansu ponesite i na dan venčanja.

Svaka boja venčanice ima određeno značenje. Svaka predstavlja posebne emocije. Pa pre nego što krenete u potragu salon venčanica Beograd, Dar vam otkriva šta donose najaktuelnije venčanice u boji.

Bela boja venčanice

Iako je bela boja venčanice najčešća, u davna vremena ona nije smatrana prikladnom za slavlje. Naime, u Srednjem veku bela je bila boja žalosti, pa su buduće neveste za svoje venčanje nosile, obično, plave, crvene i žute haljine.

Koliko unapred je potrebno rezervisati venčanicu

 

Kraljica Viktorija je rešila da “razbije” predrasude koje su vladale za ovu boju, te je izabrala venčanicu napravljenu od bele francuske čipke. Ujedno, njome je pokazala raskoš i bogatstvo. Vrlo brzo bela boja venčanice je postala prestiž među damama širom sveta.

Kultni status zadržala je i u modernom dobu, simbolizirajući nevinost, čistotu i dobrotu. Baš poput venčanice u stilu princeze, belu boju rado biraju tradicionalne neveste. Odnosno, devojke koje očekuju da im brak donose mir, udobnost i privrženost.

Roze venčanica

Ružičaste nijanse su namenjene romantičnim nevestama. Ova boja predstavlja bezuslovnu ljubav i razumevanje. Pa je biraju ljubazne i darežljive devojke koje stalno brinu o osećanjima dragih ljudi.

Boja venčanice

Iako su disciplinovane i organizovane, neveste u roze venčanicama u duši su devojčice koje veruju u bajke, nadajući se da će njihovo venčanje i brak biti baš takvi.

Crvena boja venčanice

Crvena je simbol strasti, snažnih emocija, uzbuđenja, ali i snage i energije. Od davnina je prisutna kao boja venčanice, a u pojedinim kulturama i dalje je vodeća. S obzirom da je boja koja ima zaštitnu moć, postoji verovanje da je crvena idealna kao druga venčanica na proslavi.

Boja venčanice

Ako odaberete crvenu za vašu svadbenu haljinu znači da ste ekstrovertne i optimistične. Ovo je boja koja traži pažnju, pa je mogu poneti samo dame koje su sigurne u sebe i koje su spremne da budu u centru pažnje gde god se pojave.

Nežno plava venčanica

Plava je konzervativna, a ipak zrači neverovatnom dozom prefinjene elegancije.

Venčanice u ovoj boji izabraće neveste koje ne donose ishitrene i nepromišljene odluke. Takav stav će zadržati i kada je u pitanju organizovanje sopstvene svadbe.

Ove devojke su veoma lojalne i pouzdane, i kao i prijatelji i kao partneri. Zapravo, temelj njihovog braka je poverenje koje očekuju i od voljene osobe.

Venčanice u boji zlata

Ivory, tj. boja slonovače je mekša verzija bele sa blagim dodirom szlatastog  tona. Krasi je jednostavnost i sofisticiranost zlatnog doba Holivoda.

Boja venčanice

Venčanice u boji zlata biraju devojke koje žele da se istaknu za svoj najvažniji dan. Istovremeno, zlatna boja pokazuje vaš savršeni modni stil, u kome dominiraju kvalitet i luksuz.

Ukoliko se bliži vaš najbitniji dan, pravi je trenutak da posetite salon venčanica Dar. U njemu vas čekaju čuvene venčanice Alessandro Angelozzi, kao i nova kolekcija Cosmobella 2019.

 

2 thoughts on “Boja venčanice ističe vaš stil i govori o vašem senzibilitetu

Comments are closed.