Uncategorized

Kako izabrati pravi datum za venčanje?

Datum za venčanje

Datum za venčanje je prvi od pet koraka do savršenog venčanja.
Ljubav vašeg života vam je priredila najromantičniju prosidbu. Kada je verenički prsten zasijao na vašoj ruci ostao je još jedan detalj ka novom životu – izbor pravog datuma.
Mnogi mladenci ističu da je ova odluka najteža, jer od nje sve polazi. Upravo sa njom vaša bajka dobija novo, najvažnije, poglavlje. U pitanju je dan, koji će za vas zauvek imati posebno značenje i koji ćete svake godine iznova slaviti. Pa ne čudi što su mladi parovi često u dilemi kada, nakon veridbe, treba da izaberu datum za venčanje.
Salon venčanica Beograd, Dar u ovom blogu vam pruža dragocene savete koji će vam olakšati odluku.

Datum za venčanje ne treba da bude preran

To što ste zaručeni ne znači da trebate da požurite sa venčanjem. I sami znate da je organizovanje ove proslave obiman posao, koji zahteva veliku posvećenost i pažnju o svakom detalju.

Datum za venčanje
Zato, datum za venčanje mora da vam obezbedi dovoljno vremena kako biste imali svoj dan iz snova. Imajte u vidu da na osnovu određenog budžeta morate da odredite mesto za venčanje, napravite spisak gostiju, izaberete bend i fotografa, i što je damama najvažnije – obavite potragu za modelom svoje romantične venčanice.
Datum za venčanje mora ne samo da se uklapa u vaš raspored, već i u slobodne dane vaših najmilijih. Jedino na taj način bićete sigurni da će dragi ljudi ulepšati najbitniji događaj. Sagledavajući brojne aspekte koje trebate uzeti u obzir, izbor pravog datuma deluje kao podvig mladim parovima. Ipak, u godini postoji 365 dana tako da ćete, uz malo truda i planiranja, pronaći onaj koji vama najviše odgovara.

Datum za venčanje prema godišnjem dobu

Iako statistički podaci pokazuju da se čak 75 odsto venčanja upriliči u septembru, svaki mesec i godišnje doba ima svoje prednosti.
Tople letnje večeri obasjane mesečinom prva su asocijacija za venčanje na moru. Prelepi prolećni dan ispunjen mirisom cveća i cvrkutom ptica je savršeni dekor za proslavu u bašti. Čak i zimsko venčanje ima svoje čari. Predeli prekriveni snegom pružaju vam bezbroj mogućnosti, pretvarajući vas u nežnu, snežnu kraljicu.
Zapravo, godišnje doba određuju temu vašeg venčanja. Naročito ako želite da izađete iz standardnih okvira i slavlja u svečanim salama restorana.


Takođe, datum venčanja u određenom dobu godine diktira i izbor venčanice. Pa su venčanice sa golim leđima najtraženiji model tokom leta. Rukavi su obavezni detalj na zimskim proslavama. Dok su budućim nevestama venčanice od tila omiljene u prolećnim i jesenjim danima.

Da li postoji poseban datum koji želite da obeležite?

Mnogim parovima se sviđa ideja da se venčaju na Dan zaljubljenih, 14. februara. Drugima, pak, godišnjica upoznavanja predstavlja najvažniji trenutak u životu koji žele da podignu na viši nivo.
Nije redak slučaj da se mladenci „drže“ starih običaja i verovanja. Pa za datum svog venčanja biraju petak, jer ovaj dan označava početak zajedničkog života. Dok se pojedini vode horoskopom, tj. prepuštaju atrolozima da im, prema ličnim natalnim kartama, odrede najbolji dan za sklapanje braka.


Drage dame, bez obzira koji ste datum vi i vaš voljeni izabrali, u salonu Dar vas čekaju raskošne Alessandro Angelozzi i Tarik Ediz venčanice, kao i najnovija Demetrios 2020. kolekcija. Posetite nas, jer ćete na jednom mestu pronaći sve što vam je potrebno za očaravajući wedding look.

2 thoughts on “Kako izabrati pravi datum za venčanje?

Comments are closed.