Venčane haljine

Venčane haljine – Odaberite pravu!

adminvencanja Comments 2 29/08/2019

Venčane haljine odgovaraju svakoj vrsti slavlja.
Dolazi novo godišnje doba. Bajkoviti jesenji dani okupani blagim sunčevim zracima idealni su za radosne trenutke. Dok pejzaži ispunjeni zlatnim bojama čine savršeni dekor na proslavi. Pa ne čudi što se najveći broj mladih parova odlučuje za venčanje upravo u jesen.
Sigurno ste odavno izabrali mesto i datum za venčanje. Pravi je trenutak da se dame posvete svom izgledu i krenu u potragu za modelom svoje venčane haljine.
Od davnina venčanice su privlačile pažnju pripadnica lepšeg pola, navodeći ih na maštanje. Pa možemo slobodno da kažemo da nijedna haljina nije toliko obožavana, toliko sanjana kao venčanica. Ujedno, to je najskuplji i najlepši komad garderobe koji ćete ikada poneti u svom životu. Zato odabir prave uključuje ne samo vaše želje i modni stil, već i predviđeni budžet za venčanicu.
I dok je ranijih godina glavno pitanje bilo da li poneti model sirena ili princeza venčanica, danas najraznovrsniji krojevi stavljaju buduće neveste na slatke muke.

Venčane haljine
Da ne biste imale dilemu oko izbora, salon venčanica Beograd, Dar vam predstavlja venčane haljine!

Venčane haljine imaju dugu tradiciju

Verovali ili ne, venčane haljine, baš kao i venčanice sa šlepom, nastale su u 15. veku od odore za sudije. Vrhunac popularnosti doživele su u doba renesanse.
Naime, procvat umetnosti, književnosti i muzike preneo se i na način ukrašavanja najvažnije odeće dama. Da bi početkom 19. veka venčane haljine dobile sasvim nov izgled. Počev od predimenzioniranih rukava iz 1830-ih, preko kratkih, spuštenih na ramena 1860-ih godina, pa do stavljanja u prvi plan uzanog struka na prelazu u 20. vek.
Danas, one dolaze u različitim krojevima, dužinama, pa i bojama. Ipak, zadržale su jednu zajedničku karakteristiku – plene jedostavnom gracioznošću koja osvaja na prvi pogled.

Najpopularnije venčanice

Kada su romantične venčanice u pitanju sve je dozvoljeno – pregršt slojeva, karnera, raskošnih ukrasa i mešavina materijala.

Venčane haljine
Za razliku od njih, venčane haljine krasi svedeniji stil koji svoju lepotu ističe skupocenima tkaninama ili diskretnim detaljima. Dovoljan je komad ručno vežene čipke ili niz Swarovski kristala pa da i klasičan kroj postane luksuzna haljina dostojna kraljevskog venčanja.
Koliku moć ima ova vanvremenska elegancija govori i podatak da njoj nisu mogle da odole ni svetske zvezde. Kate Moss, Alicia Keys, Megan Fox, Keire Knightley, samo su neke od poznatih dama koje su umesto princeza venčanice za svoj dan izabrale svedenu haljinu.

Venčane haljine su savršene kao druga venčanica na proslavi

Poslednjih godina u bridal svetu vlada trend nošenja dve venčanice. Pa se neveste za crkvena venčanja i doček gostiju odlučuju za “teške” princeza krojeve ili uzane venčanice u sirena stilu. Kada venčanje preraste u ludu zabavu na scenu stupa druga, ležernija kracija koja daje potpunu slobodu pokreta za ples do zore.

Venčane haljine
Ujedno, venčane haljine su idealne za neodlučne neveste. Jer, složićete se, u mnoštvu prelepih modela nemoguće je izabrati samo jednu.
Kako je venčanje vaš najbitniji dan, drage dame počastite sebe dvema neverovatnim kreacijama. Najnovije venčanice svetskih brendova, kao i venčane haljine vredne pamćenja pronaći ćete u salonu venčanica Dar.

Оставите одговор