Veo

Veo – nezaobilazni dodatak svakoj venčanici

adminvencanja Comments 2 03/10/2018

Veo daje savršen finiš vašem svadbenom izgledu.

Ne postoji devojka koja barem jednom u životu nije zamišljala svoje venčanje i glavnu zvezdu na njemu – venčanu haljinu.

Da bi najbitniji dan u vašem životu bio upravo onakav kakav ste oduvek želele ništa ne trebate prepustiti slučaju. Iako se najveća pažnja posvećuju izboru venčanice, nikako ne smete da zaboravite i sve one sitnice koje će je upotpuniti, a među njima se posebno izdvaja svadbeni veo.

Ukoliko niste sigurne kako da izaberete odgovarajući veo uz haljinu, salon venčanica Beograd, Dar vam savetima može pomoći.

Veo ima dužu tradiciju od savremene venčanice

Veo su nosile neveste još u Drevnoj Grčkoj i Rimu. Umeste bele boje, on je bio crveni ili žuti, jer je predstavljao vatru kojom su terani zli duhovi. Što znači da je u antičko doba veo imao zaštitnu ulogu.

Veo

Ovu ulogu zadržao je i u Srednjem veku, tj. štitio je lepotu neveste od pogleda urokljivih očiju. Takođe, u tom periodu brakovi su bili ugovoreni, pa je veo sprečavao da mladoženja vidi suprugu pre sklapanja braka, i možda, se predomisli. Istu namenu imale su venčanice sa šlepom. Njihov kroj je sprečavao nevestu da potrči i pobegne sa venčanja.

Tek nakon izgovorenih zaveta, sklanjao se sklanjao sa lica. Na taj način je simbolizirano da je mlada promenila svog vlasnika – umesto ocu, sada pripada mužu.

Iako smo odavno napustili konzervativna shvatanja, veo je ostao omiljeni aksesoar za venčanice mnogih nevesti.

Veo je detalj koji se pamti!

Dok venčanica treba da zadivi sve prisutne, veo je detalj koji vaš wedding look čini jedinstvenim. Upravo vas on izdvaja iz mase jednoličnih, pa ne čudi da je nakon venčanice najvažnija stvar na proslavi.

Zbog toga mu kreatori posvećuju posebnu pažnju. Pružajući nam svake godine nove, maštovite modele. Ipak, osnova vela ostaje nepromenjena, to znači da on dolazi u kružnom, četvrtastom i anđeoskom obliku. Iz vanvremenskih krojeva, uz venčanice za jesen, ove sezone pružaju se najraznovrsniji velovi izrađeni od prelepih materijala i bogatih ukrasa, pa ćete sigurno pronaći onaj koji vam odgovara.

Kako izabrati veo?

Odabir vela zavisi od nekoliko faktora. Pre svega, on mora biti u skladu sa venčanicom.

Dug veo se odlično slaže uz zavodljive venčanice u sirena stilu. Pri tome najbolji izbor jeste porubljeni model ukrašen nežnom čipkom koja je ista kao na venčanici. Jedino kod ovog vela morate voditi računa gde ivica stoji u odnosu na vaše telo. Ukoliko se nađe u visini struka može vas učiniti nižom.

Dozu senzibiliteta donose Alessandro Angelozzi venčanice. Te ako se odlučite za neki od čarobnih krojeva čuvenog brenda nećete pogrešiti izborom dugog vela.

Veo

Baš poput venčanice u stilu princeze, veo srednje dužine je provereni izbor. On odgovara svakoj venčanoj haljini. Nova kolekcija Cosmobella 2019. nudi najraznovrsnije krojeve uz koje ćete vrlo lako ukombinovati veo srednje dužine, a mi vam garantujemo da će idilični spoj raskošnog vela i luksuznih materijala na kreaciji učiniti da se osećate poput princeze.

Veo

Dame koje vole retro stil 50-ih godina, svoj model venčanice u vintage stilu mogu da upotpune kratkim velom do ramena. Za dodatni šik pobrinuće se materijal od tila sa veženim tufnicama.

Čak i venčanice u boho stilu možete stilizovati zanimljivim velom. Iako su one asocijacija za ležernost i cveće u kosi, savršeno im odgovara duži model u romantičnom stilu.

Kako je boho stil jedan od vodećih trendova za narednu sezonu, pravi je trenutak da posetite salon venčanica Dar, jer ćete u njemu naći Metropolitan Demetrios 2019. kolekciju.

Оставите одговор